Eerste ponykamp van 2016 bij Cantecleer groot succes

Cantecleer Ponykamp 1

Vorige week stond bij de kinderboerderij in Kampen het eerste ponyboerderijkamp van 2016 op het programma. Mede dankzij de inzet van de  jongeren die vrijwilligerswerk doen op de kinderboerderij kon men spreken van een zeer geslaagd evenement.

Van te voren werd een heus programma in elkaar gedraaid. Er werden paardenkoekjes gebakken, gemend, pony gereden, paard versiert, spelletjes gedaan, geknutseld met een echt hoefijzer en er werd heel veel geknuffeld met de knaagdieren van de boerderij. In de ochtend konCantecleer Ponykamp 2 boer Hanjo het rustig aan doen, want de kinderen werden toch wel vroeg wakker door al die hanen op de boerderij. Zij namen de taken van hem over. Na het ontbijt moesten de stallen van de pony’s uitgemest worden en werden alle dieren gevoerd.
Na twee nachtjes slapen werd het weer tijd om moe en voldaan huiswaarts te keren. In de zomer organiseren deze meiden nog twee kampjes. Het kamp van 2,3 en 4 augustus heeft nog plek, aanmelden kan via de site van de kinderboerderij.