Eerste Take court toernooi ooit; Vervolg op het succesvolle Cruyff court 6 vs. 6 toernooi!

cruijfIJsselmuiden – In de maand juni belooft het een sportieve boel te worden op het Take Court in IJsselmuiden. Jongeren van de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs zullen drie zaterdagen en een vrijdag sportief bezig met een voetbaltoernooi, georganiseerd door Stichting Welzijn in Kampen.

Sinds 2007 organiseert Stichting Welzijn in Kampen (voorheen Jongerenwerk Kampen) in samenwerking met de Cruijff Foundation een voetbaltoernooi voor groep 7 en 8 van de basisscholen. Dat is vanaf het begin al een groot succes. In dit toernooi staat het meedoen en respectvol met elkaar omgaan voorop.

Elk jaar doen meer dan 50 teams uit de gemeente Kampen mee aan dit toernooi. Steeds vaker kwam de vraag waarom dit niet voor de eerste en tweede klas op het voortgezet onderwijs kon worden georganiseerd. Stichting Welzijn in Kampen ziet dat jongeren juist in de brugklas afhaken bij het sporten, vandaar dat wij het belangrijk vinden om deze groep te bereiken.

Het is echter niet alleen een voetbaltoernooi. Stichting Welzijn in Kampen heeft zelfontplooiing hoog in het vaandel staan. Hier zetten wij op in door jongeren actief mee te laten denken en helpen bij dit toernooi. Op deze manier kunnen jongeren hun talenten ontwikkelen. Daarnaast krijgen ze nog extra verantwoordelijkheidsgevoel.

Dit toernooi kan niet bestaan zonder sponsoren. De sponsoren die zich verbonden hebben aan dit toernooi zijn BEMOG projectontwikkeling en Delta wonen. Door deze financiële ondersteuning kan het toernooi nog meer inzetten op de zelfontplooiing van jongeren en het mee laten doen van jongeren aan het voetbaltoernooi

De voorrondes voor dit toernooi vinden plaats op 6, 13 en 20 juni. De finale zal plaatsvinden op vrijdag 26 juni. Ook wordt de voetbalkennis getoetst op vrijdag 5 juni. Er wordt in jeugdhonk The Take een heuse

voetbalquiz georganiseerd voor de deelnemende teams! Wil je je opgeven mail dan naar: m.vanolst@welzijnkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*