Na de teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen Wijthmen (1-3), is Wilsum er wel in geslaagd om het tweede thuisduel te winnen. Na doelpunten van Patrick Plette en Jos Holtland nam Wilsum een 2-0 voorsprong. Middels 2 benutte strafschoppen kwamen de gasten terug, maar een eigen treffer in de 75e minuut aan de kant van VEVO leverde Wilsum alsnog de 3 punten op.

Na de nederlaag tegen Wijthmen maakte trainer Han Hanekamp 4 wijzigingen: Marijn Mijnheer verving Byco Hoff, Robin Mijnheer verving Dennis Zwanepol, Sander van der Sluis speelde ten faveure van Daniël Niemeijer en Melvin Hofstede kwam in de ploeg voor Erik van Regteren. De gehele opstelling was als volgt: Chiel ten Hove – Robin Mijnheer, Marijn Mijnheer, Hidde de Kleine en Jelmer Sollie – Alwin vd Wetering, Patrick Plette en Jos Holtland – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Sander van der Sluis. Op de bank namen reservedoelman Patrick Goudbeek, Dennis Zwanepol, Joram Riezebos en Daniël Niemeijer plaats.​
In een gelijk opgaande eerste helft toonde Wilsum zich een stuk effectiever dan de gasten. De gasten kregen de eerste kans, maar na een steekpass op een diepgaande middenvelder schoot hij nipt voorlangs. Aan de andere kant was het voor Wilsum wel raak: een hoekschop van Plette belandde in een keer in het doel: 1-0. Hierna waren het wederom de gasten die een goede mogelijkheid kregen, maar na een redding van Ten Hove belandde de rebound op de lat. Ook de derde kans was niet aan de gasten besteed. Waar de gasten vele kansen lieten liggen, daar was dit bij Wilsum niet het geval. De tweede kans, na een half uur spelen, was ook raak. Jos Holtland werd aangespeeld op zo’n 20 meter van het doel. De mee op gekomen Jelmer Sollie leidde de aandacht af. Holtland trok naar binnen en zijn schuiver in de hoek liet de doelman kansloos: 2-0. Hierna was het Wilsum dat de klok sloeg en voor rust nog dichtbij de 3-0 was. Een inzet van Plette werd echter net gekeerd door de doelman. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 stand in het voordeel van een veel effectiever Wilsum.​

Tijdens het nuttigen van een bak thee legde trainer Hanekamp uit wat Wilsum nog beter kon doen. Ook waarschuwde hij Wilsum voor het stormachtige begin van de gasten uit Veessen aan het begin van de tweede helft.​
Kennelijk was deze toespraak aan dovemans oren bestemd, want een minuut na rust maakten de gasten de aansluitingstreffer. Na balverlies bij Wilsum schakelden de gasten razendsnel om. De rechtsbuiten werd binnen de lijnen van het strafschopgebied gevloerd en dus ging de bal op de stip. Deze strafschop werd benut: 2-1. Wilsum was het even kwijt, maar leek toch het duel weer doen kantelen. Na een voorzet vanaf links ging de inzet van Gert Jan Sollie richting doel. De verdediger op de doellijn voorkwam een doelpunt door zijn hand uit te steken, maar de dienstdoende arbiter zag dit niet. Normaliter had dit een strafschop en rood opgeleverd voor de tegenpartij, maar dit ging nu niet door. Aan de andere kant was de arbiter een stuk scherper. In het strafschopgebied kroop de spits voor Hidde de Kleine. Hij raakte zijn tegenstander aan en de arbiter kende andermaal een strafschop toe. Ook deze inzet was raak: 2-2. Binnen een kwartier hadden de gasten de wedstrijd gekanteld. Wilsum leek op de slachtbank te liggen, maar men richtte zich knap op. Al hadden de oranjehemden bij het derde doelpunt over geluk niet te klagen. Gert Jan Sollie verlengde een lange trap van Ten Hove. De verdediger wilde de bal terug koppen op de doelman, maar de goalie kwam net van zijn doellijn af. De bal ging langs de doelman en verdween in het doel: 3-2. Na deze treffer kwam Niemeijer in de ploeg voor Van der Sluis. De gasten zetten nogmaals aan, maar het was Wilsum dat dichtbij de 4-2 was. Een vrije trap op randje strafschopgebied werd door Plette ingeschoten, maar de doelman redde fraai. Zo bleef het tot het einde toe spannend.

In de laatste minuten kwam Joram Riezebos nog in de ploeg voor de moe gestreden Melvin Hofstede. Wilsum vocht voor wat het waard was en zag de gasten niet meer langszij komen. De arbiter floot af en luid gejuich steeg op bij spelers en supporters van Wilsum. De eerste thuisoverwinning is een feit!​
Na 3 duels heeft Wilsum 6 punten behaald. Volgende week wacht voor de oranjehemden een lastige wedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek in Wapenveld bij WZC. De ploeg uit Wapenveld staat momenteel op een gedeelde 2e plek. Het zal een lastig karwei worden voor Wilsum om de 3 punten te pakken. Tussendoor speelt Wilsum nog een oefenduel. Op dinsdagavond neemt men het op tegen IJVV onder 21. Tot dan of tot zaterdag!