Eigen foto’s sieren de galerij – WAT WEL KAN

Foto Harry Bos

Eigen foto’s sieren de galerij – WAT WEL KAN

Aly Bos de Weerd en Janet Schreurs zijn niet zomaar buurvrouwen, het voelt eerder alsof ze zussen zijn. Normaal gesproken zijn ze actief binnen de bewonersvereniging van het wooncomplex Dirigent aan de Orkestlaan.

Inmiddels zit de socioruimte waar dat allemaal plaatsvond al een jaar op slot vanwege de corona-maatregelen. Dus toen Margreet Bouwman van Het Beste van Kampen vroeg of ze kon helpen met iets leuks dat wél kan, aarzelden ze geen minuut.

Culturele activiteiten
Het Beste van Kampen helpt plussers met het organiseren van culturele activiteiten op kleine schaal in de gemeente Kampen. Door de culturele organisaties van waaruit Het Beste van Kampen werkt, kwam Aly op het idee om nieuwe kunst aan de muur op de galerij te gaan organiseren. De huidige platen hingen er al sinds de opening van het wooncomplex in 1999! Hoog tijd voor een frisse wind. Al snel werd besloten om met de bewoners van de galerij mooie zelfgemaakte natuurfoto’s te verzamelen en die in te lijsten.

Contact met elkaar
Zaterdag 8 mei is de fototentoonstelling met een klein gezelschap geopend. De reacties waren zeer positief. Alle bewoners waren blij om weer wat nieuws aan de muur te hebben. Maar minstens zo belangrijk was deze aanleiding om elkaar weer even eens spreken. ’Ongemerkt leef je toch meer langs elkaar, bovendien zijn er tijdens corona best veel nieuwe mensen komen wonen die minder makkelijk contact konden leggen met buren. Ook heeft iedereen natuurlijk een hoop meegemaakt het afgelopen jaar,’ aldus de buren. Zo zie je maar weer, dat je ondanks de beperkingen toch een heleboel positiviteit kunt creëren!

Het Beste van Kampen
Met ondersteuning door Het Beste van Kampen zijn speciaal voor plussers (vanaf 55 jaar) al diverse activiteiten georganiseerd in seniorencomplexen en buurthuizen. Al deze projecten zijn te bekijken op Facebook en Instagram.
Het Beste van Kampen is een samenwerking tussen WIJZ Welzijn Kampen, Stadsgehoorzaal Kampen, Stadsarchief Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Bibliotheek Kampen en Quintus Kampen. Provincie Overijssel, gemeente Kampen, Cultuurfonds Kampen, Fonds voor Cultuurparticipatie, ZonMw en RCOAK hebben financieel bijgedragen.

Foto Magreet Bouman
Foto Harry Bos

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*