Eind aan tbs moordenaar Maartje Pieck

Zwolle, 05 maart 2019 – Er komt een einde aan de terbeschikkingstelling van de 56-jarige moordenaar van Maartje Pieck. De officier van justitie had aan de rechtbank Overijssel gevraagd om de maatregel te verlengen, omdat die nog niet een jaar voorwaardelijk was beëindigd. De deskundigen hebben unaniem geconcludeerd dat de doelen van de tbs-maatregel zijn bereikt en dat de man veilig terug kan keren in de maatschappij. De rechtbank heeft de vordering van de officier van justitie daarom afgewezen.

Nabestaanden
Daarbij realiseert de rechtbank zich dat de nabestaanden al jaren vrezen voor deze beslissing. De moord schokte de maatschappij diep en zorgde voor veel verdriet bij de familie en die gevoelens verdwijnen niet door tijdverloop.

Positief effect
Maar de rechtbank moet oordelen vanuit het juridisch kader en de bedoeling van de maatregel van terbeschikkingstelling. De tbs is in essentie is gericht op een veilige terugkeer van een terbeschikkinggestelde in de maatschappij. In dit geval heeft de maatregel lang geduurd en een zeer positief effect gehad op de man.

Moord
De nu 56-jarige man werd in 2001 door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op de toen 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen. Dit is in 2018 omgezet naar tbs met voorwaarden.

Bron: Rechtspraak.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*