Eind goed, al goed voor korfballers KV DOS Kampen

Door het verlies van vorige week tegen stadsgenoot Wit Blauw moesten de korfballers van DOS Kampen een beslissingswedstrijd spelen tegen Kios uit Ruinerwold.

Sinds de zaal competitie wisten de Dossers nog maar één wedstrijd op het veld winnend af te sluiten en de laatste weken ontbrak het de ploeg vooral aan scorend vermogen.
Op neutraal gebied bij SCO in Oldeholtpade zag het in grote getale meegereisde publiek uit Kampen dat de Kamper ploeg erg teleurstellend begon. Waar vorige week Dennis van Putten gemakkelijk de korf wist te vinden, lukte het hem niet om een doelpunt te maken. Na 17 minuten bij een stand van 0-4 greep coach Herman Egberts al snel in en wisselde van Putten voor de sterk invallende Wesley Doorn die vooral onder korf voorop de strijd in ging. Hierdoor stelde hij zijn medespelers in staat om uiteindelijk de korf te vinden en door scores van Josie Vos en Matthijs Bastiaan kwamen de korfballers uit Kampen weer terug in de wedstrijd.
Mede door het sterk verdedigende spel van André Beens werd voorkomen dat de ploeg uit Ruinerwold verder uitliep, waardoor er bij de ruststand van 3-6 nog volop kansen lagen om de overwinning binnen te halen.

Na de rust kon je zien dat de ploeg uit Kampen kwalitatief de betere ploeg was en langzamerhand werd de achterstand weggepoetst. Ook bij van Putten kwam het vertrouwen terug en wist hij na de terugwisseling in het andere vak weer regelmatig de korf te vinden. Uiteindelijk liepen de Dossers uit naar een eindstand van 15 – 11, een terechte uitslag die bij alle meegereisde Kampenaren voor veel opluchting zorgden.
Ook voor André Beens die nu echt kan gaan stoppen met zijn actieve korfballoopbaan was het een opluchting dat de ploeg werd behouden voor de Overgangsklasse!

Scores: Matthijs Bastiaan 7, Dennis van Putten 3, Daniël Lewerissa 2, Josie Vos 1, Nikita Brehler 1, Yvonne ten Hove 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*