Nacht van de Vluchteling

Steun Elviera Weelink uit Kampen

“Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?” Dat is de vraag die Elviera Weelink stelt, aan zichzelf en aan anderen. In de nacht van 14 op 15 mei loopt zij met team GroenLinks mee met de Nacht van de Vluchteling, om aandacht te vragen voor het Syrische conflict. Met het sponsorgeld wordt noodhulp geboden aan mensen die op de vlucht geslagen zijn voor het conflict in Syrië.

Nacht van de Vluchteling

Elviera: “Het is nauwelijks voor te stellen dat inmiddels twaalf miljoen Syriërs huis en haard hebben moeten verlaten. Acht miljoen mensen zijn op de vlucht in Syrië; vier miljoen leven nu in de buurlanden Libanon, Turkije, Jordanië en Irak. Het verdriet en de wanhoop van die mensen is nog lang niet voorbij.”

GroenLinks ondersteunt deze actie omdat de partij de situatie van vluchtelingen meer dan onmenselijk vindt. Elviera: “Hulp is daar hard nodig. Daarom loop ik in het holst van de nacht 40 kilometer van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in Den Haag, om zoveel mogelijk geld op te halen voor voedsel, sanitaire voorzieningen en medische zorg. Het zou geweldig zijn als meer mensen mij sponsoren. Dat kan via de website van Stichting Vluchteling: http://www.nachtvandevluchteling.nl/elvieraweelink

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*