Energie besparen door vloerverwarming

Een bijdrage van Ecoheat vloerverwarming uit Kampen.

Energie en geld besparen? Kies dan voor vloerverwarming! Het bestaat echt! Maar laat u niet foppen en laat al die willekeurige percentages u niet het hoofd op hol brengen. Houdt in eerste instantie uw hoofd koel!
Voor de duidelijkheid: vloerverwarming is energiebesparend. Maar in welke mate hangt van diverse factoren af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de isolatie van uw woning, de vloerbekleding die over de vloerverwarming komt en de manier van aanleg. Aangezien dit per woning verschillend is, kan hier geen vast besparingspercentage aan gekoppeld worden.

Hoe komt die besparing voornamelijk tot stand?

Bij radiatoren stijgt de warmte die afgegeven wordt, eerst naar het plafond. De koude lucht die bij het plafond aanwezig is, wordt naar beneden gedrukt, waardoor er luchtcirculatie ontstaat. Bij vloerverwarming wordt de warmtespreiding over een groter oppervlak verdeeld waardoor een ruimte gelijkmatiger verwarmd wordt en er minder luchtcirculatie ontstaat.

Eén van de voordelen van het verminderen van luchtcirculatie is, dat er geen koude tocht meer over de vloer aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat u minder snel koude voeten hebt. Minder luchtcirculatie zorgt daarnaast voor een hogere gevoelstemperatuur, waardoor de kamerthermostaat veelal één of twee graden lager gezet kan worden. Dat bespaart energie. En dus geld!

Wilt u ook meer comfort en tegelijkertijd minder energie verbruiken? Neem dan eens contact op met:
ecoheat vloerverwarming

Klik het logo hierboven voor meer informatie.

Ecoheat vloerverwarming is gevestigd aan de Eckertstraat 21A te Kampen.
Telefoon 038 – 333 42 10.
Website: www.ecoheat.nl

Dit is een advertorial.