Energiek Reflex knokt zich naar winst tegen De Bevers

Wedstrijdverslag Reflex Dames 1

reflexDe volleybalsters van Reflex hebben de smaak te pakken. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw met 3-2 gewonnen, ditmaal van De Bevers, de nummer vijf op de ranglijst in de Eerste Divisie. De ploeg van coach Hans Verstappen liet zich niet imponeren maar juist inspireren door het luidruchtige thuispubliek.

In Lemelerveld werd de thuisspelende ploeg de eerste twee sets goed onder druk gezet. Reflex straalde, net als vorige week, vanaf het eerste fluitsignaal een brok energie uit en knokte zichtbaar voor elk punt. De Bevers leken hetzelfde te proberen en in een hal vol enthousiast publiek ging de strijd dan ook gelijk op. Uiteindelijk wisten de Kampenaren in beide sets op tijd een eindsprint in te zetten, hetgeen zich in setwinst vertaalde (22-25 en 21-25).

In de derde set begon Reflex slordig spel te vertonen. Mooie passes en aanvallen werden afgewisseld met onnodige fouten. De Bevers maakten hier dankbaar gebruik van en kwamen op voorsprong (17-15). Het lukte Reflex niet om op gelijke hoogte te komen. Ditmaal won de thuisspelende ploeg afgetekend (25-17), een déjà vu voor de dames van Reflex, die zich trachten te ontworstelen aan een slordige en foutenrijke seizoenstart. Ook in de vierde set lukte het Reflex, net als vorige week tegen Veracles, niet de vastigheid van het begin van de wedstrijd terug te krijgen. Toch was het enthousiasme er wel. Lange tijd toonden de ploegen zich aan elkaar gewaard en halverwege de set, na een rode kaart aan de kant van Reflex, leefde het team steeds meer op. Het luidruchtige publiek van Lemelerveld maakte de Kampenaren extra ‘gebrand’ op een goed resultaat. De Reflexdames waren niet van plan zich onder te laten sneeuwen. Hoewel de vierde set werd verloren (25-21) knokten de dames zich terug zich in de vijfde set terug. Reflex kwam op voorsprong en er werd niets meer weggegeven. Deze beslissende set werd met 11-15 door de dames van Reflex gewonnen.

De punten komen nu langzaam binnen, en het verschil met de middenmoot wordt steeds kleiner. Volgende week zaterdag spelen de dames om 17.00 uur in eigen huis tegen Sneek D3, de huidige hekkensluiter van de competitie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*