‘Euifeest’ in Hanzestad Hasselt

Van 9 t/m 16 augustus is het groot feest in Hanzestad Hasselt. Een week lang zijn de straten en grachten versierd en zijn er diverse activiteiten te beleven. Euibattle, Oogstfeest, Kermis, Euimarkt, Fanfare en een grote allegorische optocht. Voor jong en oud worden er activiteiten georganiseerd.. ’t Euifeest werd oorspronkelijk gevierd nadat het eui (hooi) binnengehaald was. Proef tijdens dit sprankelende evenement ook het middeleeuwse hanzedecor van Hasselt of vaar via een rondje IJsseldelta verder naar watersportplaatsen als Genemuiden en Zwartsluis.

Foto Euifeest - Bron, Oranjevereniging Hasselt

Euibattle & Oogstfeest, Euimarkt & Grote Optocht
Een week lang dagelijks vele activiteiten variërend van Euimarkt en Oogstfeest tot een rondrit met de paardentram. De Grote Optocht vindt plaats op zaterdag 16 augustus van 10.00-12.00 uur, het bezichtigen waard! Van een fietspuzzeltocht tot een kindershow of oude tractoren bekijken tot straattheater en dansfestijn. Feest ook mee tijdens de feestavond in de tent, waar nationale en internationale artiesten optreden. Kijk op www.euifeest.nl en www.oranjevereniging-hasselt.nl/euifeest voor het volledige programma.

IJsseldelta – Nederland in het klein
Hasselt ligt in de toeristische regio IJsseldelta, ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd omdat het alles te bieden heeft voor een totaalervaring op het gebied van water-, land- en stadsleven. Ontdek de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt met bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis , tapijtstad Genemuiden en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Kom alvast in de stemming en kijk op www.ontdekdeijsseldelta.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*