Video: Evaluatie jaarwisseling Kampen.

Evaluatie jaarwisseling Kampen: Prima sfeer en minder overlast.

“Afspraken worden gemaakt, daar moet je je dan ook aan houden!”

Kampen – Maandagavond werd in Wijkcentrum Reyersdam de jaarwisseling 2014-2105 geëvalueerd. Bij de bijeenkomst waren burgemeester Koelewijn, Wijkagent Jean Louis Becker en Stichting Welzijn in Kampen aanwezig. Zij nemen de reacties van bewoners mee bij de voorbereiding van de volgende jaarwisseling.

Bijna iedereen was het er over eens: De vele vuurtjes die her en der in Kampen werden gestookt waren menigeen een doorn in het oog.
Ook de carbidvlekken (die ontstaan nadat een schot gelost is en de melkbus op de kop wordt gezet) vormen een groot probleem. Wijkagent Becker: “Waarom blijft dit een probleem? We hebben nadrukkelijk gevraagd of de bussen op straat kunnen worden geleegd en niet op de stoep, daar hebben we afspraken over gemaakt!”

evaluatie jaarwisseling 2014 - 2015 - bort koelewijn

Burgemeester Koelewijn die door de aanwezigen werd geprezen vanwege zijn inzet, tolerantie en betrokkenheid deed geen moeite om zijn (soms) lichte teleurstelling te verbergen. Koelewijn gaf aan dat er in de nieuwjaarsnacht tot ver na de afgesproken tijd (02:00 uur) nog geschoten werd. “Men wil blijkbaar het onderste uit de kan!… Dit hadden we niet moeten toelaten!..”  (red.) De politie had ervoor gekozen haar aandacht te richten op de feesten in de manege in IJsselmuiden en in Music Club Kampen.

De schutters van de de Noordweg kregen een compliment vanwege het feit dat ze zich (op een enkele avond na) goed aan de gedoogtijden hebben gehouden. ( ‘Het Kamper kwartiertje’ meegerekend..)

Een punt dat de politie veel zorgen heeft gebaard waren de vele (vooral jonge en onervaren) melkbusschutters van buiten Brunnepe, die dit tijdens de gedoogperiode in grote getale naar de Noordweg kwamen. Volgens wijkagent Becker waren er situaties bij die echt niet door de beugel konden. “Hier gaan we zeker over nadenken”

Zo werd er het idee geopperd om een zogenaamd ‘schuttersbewijs’ in te stellen waar jonge onervaren schutters de kneepjes van het melkbusschieten wordt bijgebracht door de oudere, ervaren schutters.

Volgens sommige aanwezigen werd door de bewoners te veel over details gediscussieerd en zag men het ‘totaalplaatje’ niet. De wijkagent: “Mensen realiseren zich niet hoeveel inzet, tijd en geld het kost om de activiteiten rond de jaarwisseling ieder jaar weer in goede banen te leiden, dan mag er vanuit de schutters, maar ook vanuit de bewoners best wat tegenover staan. Afspraken worden gemaakt, daar moet je je dan ook aan houden!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*