Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoetingsfestival

mei 14

Kampen zal weer bruisen van activiteiten waar ontmoeting, beleven en meedoen centraal staan. Bezoekers aan het festival kunnen op 14 mei kennis maken met allerlei verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. Tijdens de Hartelijke Braderie die plaats vindt van 11.00 tot 17.00 uur kan iedereen de vrijwilligers van al die organisatie dus letterlijk ontmoeten. De hartelijke Braderie zal plaats vinden op de Oudestraat en van Heutszplein.

PROGRAMMA ONTMOETINGSFESTIVAL
Het gaat bruisen in de binnenstad tijdens het Ontmoetingsfestival. Hieronder een samenvatting van het programma. Deze wordt telkens bijgewerkt met nieuwe activiteiten dus houd deze pagina goed in de gaten!

Programma:

Om 10 uur: worden het Ontmoetingsfestival en het Korenfestival geopend door Burgemeester Sander de Rouwe in de Bovenkerk van Kampen

Van 11-17 uur: Hartelijke Braderie in de binnenstad met clubs, verenigingen, maatschappelijke organisaties en kraampjes van ondernemers uit de binnenstad

Van 11-17 uur: Montmartre aan de IJssel op het Van Heutszplein

Van 12.30-13.30 uur: Ontmoetingslunch verzorgd door het 8e werk, Eetze, Leger des Heils met ondersteuning van ondernemers, maatschappelijke organisaties en kerken op het stuk Oudestraat tussen Bovenkerk en Geerstraat)

Van 13-14 uur: Film Code Kampen

Om 15 uur: Horns & Drums Qunited op het Van Heutszplein

Van 11-17 uur: Belevingsroute door Kampen Inclusief met op het Koeplein: ervaar zelf hoe het is om tegen beperkingen aan te lopen

Van 11-17 uur: Heel Kampen Deelt met WijZ Kampen met op het Koeplein: maak een deelkast voor je eigen straat

Van 11-17 uur: Sportclinics op het Van Heutszplein door Sportservice Kampen

Van 11-17 uur: Korenfestival in de binnenstad

Van 15.45 -17 uur: Optreden Euphonia Wilsum

We werken samen met het Korenfestival. Door de hele stad zullen er deze dag optredens van meer dan 42 koren zijn in diverse kerken en op verschillende pleinen.
ONTMOETINGSLUNCH
De gezellige en unieke ontmoetingslunch wordt gehouden op de Oudestraat tussen de Bovenkerk en de Geerstraat. Deze zal worden verzorgd door het 8e werk, Eetze en het Leger des Heils, met ondersteuning van ondernemers, maatschappelijke organisaties en kerken. Schuif gezellig aan aan de lange tafels en geniet van de lunch en ontmoeting.

HARTELIJKE BRADERIE
Van 11.00 tot 17.00 uur wordt in de binnenstad de Hartelijke Braderie georganiseerd waar alle clubs, verenigingen en maatschappelijke organisaties van Kampen zich voor kunnen stellen aan de inwoners van de gemeente Kampen. Sommige verenigingen en clubs geven naast informatie ook de mogelijkheid om met hun activiteit mee te doen en ervaren wat ze doen.

MONTMARTRE AAN DE IJSSEL
Het van Heutszplein wordt omgetoverd tot het Montmartre aan de IJssel. Er zullen kraampjes, kunstenaars (muziek) optredens zijn en natuurlijk heel veel mogelijkheden om elkaar (actief) te ontmoeten.

BELEVINGSTOUR DOOR DE BINNENSTAD
Kampen Inclusief organiseert een Belevingstour door de binnenstad. Een bijzondere manier om de binnenstad van Kampen eens op een heel andere manier te leren kennen en eens te ervaren wat voor uitdagingen je tegen komt als je een beperking hebt.

HEEL KAMPEN DEELT
Wijz Kampen organiseert samen met Quintus Heel Kampen deelt. Op ludieke en creatieve wijze worden mensen uitgedaagd te delen en te ontvangen.

SPORTDEMO’S
Geniet van diverse Sportclinics georganiseerd door Sport Service Kampen op het Van Heutszplein:

11 uur Aerobics RKDOS
12 uur Atletiek AV Isala
13 uur Tai Chi Angela Hoekstra
14 uur Rolstoelbasketbal Sportservice Zwolle
15 uur Yoga Eywa Yoga
16 uur Buitengymles met juf Lilian Sportservice Kampen


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Gegevens

Datum:
mei 14
Evenement Categorie: