woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsExpositie Historische Vereniging Jan van Arkel.

Expositie Historische Vereniging Jan van Arkel.

-

 

In de afgelopen maanden heeft de historische vereniging voor de ijsseldelta “Jan van Arkel” contact gezocht met een aantal erfgoedorganisaties om te kijken of we gezamenlijk iets kunnen doen met de lege ruimten in het Pesthuis, het pand waar de vereniging bij elkaar kunnen komen.

VischrookerijNa overleg met het gemeentearchief zijn er enkele exposities ingericht. Zo heeft de stichting Vischrookerij van Heerde en Reumer een expositie over het boeiende verleden van deze rokerij en de wijze van vissen ingericht. Naast foto’s en voorwerpen is het bijzondere van deze expositie, dat je zintuiglijk wordt geprikkeld. Behalve dat je het tentoongestelde materiaal kunt zien, kun je het ook ruiken. Door het ruiken van het verleden is de beleving van deze expositie intenser, het roept beelden op waardoor je je op momenten zelf even terug waant in die tijd.
Van de stichting kadekraan zijn er, naast een model van dit markante object, ook diverse foto’s te zien. Aardig om deze eens te komen bewonderen.

De werkgroep historie van het project 650-jaar Kampereiland heeft een aantal panelen geëxposeerd. Hierin krijgt u goed beeld van het ontstaan en de historie van dit gebied.
De exposities zijn open tijdens de huiskamerbijeenkomsten van de historische vereniging. Extra openingstijden zijn op maandagmiddag 23 december, vrijdagmiddag 27 december en zaterdagmiddag 4 januari a.s. Van 13.30 tot 17.00 uur. Het adres is Vloeddijk 1 te Kampen.

Op deze middagen is de verenigingsruimte ook te bezoeken. U kunt dan informatie krijgen over allerlei onderwerpen uit het verleden. Ook beschikken we over veel materiaal waarmee u uw stamboom kunt maken. Meer info is ter verkrijgen via info@hvjanvanarkel.nl of bij de secretaris tel. 038-3319812.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen