zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsFam. Kolff postuum onderscheiden

Fam. Kolff postuum onderscheiden

-

Vanmiddag (maandag 7 oktober) ontvingen Willem Johan Kolff en zijn vrouw Janke Kolff-Huidekoper postuum de Yad Vashem-onderscheiding in Kampen.

Prof. dr. Willem Johan ‘Pim’ Kolff (1911-2009) en zijn vrouw Janke Kolff-Huidekoper (1913-2006) ontvingen (postuum) in de raadszaal van het stadhuis van Kampen samen de Yad Vashem onderscheiding van de staat Israël. Het echtpaar Kolff kreeg de onderscheiding als ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ voor het redden van het Joodse onderduikertje Erik Meijler (1938) tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 
IMG_0275
De onderscheiding werd in aanwezigheid van Erik Meijler, zijn familie en de Kamper burgemeester Bort Koelewijn uitgereikt door de Israëlische ambassadeur in Nederland Haim Divon. De oorkonde met medaille werd in ontvangst genomen door de twee oudste kinderen van Pim en Janke Kolff, de in Groningen geboren en in Kampen opgegroeide Jaap ‘Jack’ Kolff (1938) en Adrie Burnett-Kolff (1940). Zij kwamen hiervoor speciaal over vanuit de Verenigde Staten en Engeland.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen