Feestelijke heropening gereformeerde kerkje Kamperveen

Begin 2021 is begonnen met de grote renovatie binnen en buiten , van het markante Gereformeerde kerkje in Kamperveen.

Gebouwd in 1872 en inmiddels een dorpsmonument.  De kleinste zelfstandige gemeente van Nederland wilde niet opgeven en met subsidie van de PKN en de gemeente Kampen en met heel veel inzet en vrijwilligerswerk en donaties is het grote werk klaar gekomen. Alleen de muren van het kerkgebouw zijn blijven staan ,  de rest is vernieuwd.

Het resultaat is verbluffend , het is een mix geworden van kerkzaal en huiskamer , wat een hele goede combinatie blijkt te zijn en veel positieve reacties oproept.  De kerkzaal is niet alleen voor kerkdiensten geschikt , maar ook voor vergaderingen , verjaardagen , rouwdiensten  en dorpsbijeenkomsten. Nadat de coronabeperkingen zijn opgeheven zijn de zondagsdiensten weer begonnen .

Natuurlijk willen onze kerk ook feestelijk heropenen en de burgemeester van Kampen is bereid gevonden om dat te doen op zaterdag 7 mei  om 10:30  uur. Deze zaterdag is er een rommelmarkt rond de kerk ( opbrengst voor de kerk)  een springkussen achter de kerk voor de kinderen en een eetkraam met lokale lekkernijen.  Op zondag 8 mei om 09:30 is er een dankdienst met als thema : “Moed, Hoop en Vertrouwen”.  In de dienst is een optreden van het kinderkoor “3K” ( Kinderkoor Koldewijnschoele Kamperveen ).  Beide dagen is iedereen van harte welkom !!

Peter Stok – Namens de kerkenraad Ger.Kerk Kamperveen.

Tel: 0647557316

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.