Feestelijke opening Bremerbaai

20160527_084946_resized

 

Dronten – Zaterdag 11 juni vindt van 14.00u tot 22.00u het Bremerbaai Festival plaats. Tijdens het festival wordt de baai met het strand, het strandpaviljoen en de pier feestelijk geopend met een breed cultureel programma voor het hele gezin. De Bremerbaai heeft de potentie om uit te groeien tot een icoon van de randmeren.

Rita Braam van Gastvrije Randmeren: “Biddinghuizen is een schitterende, nieuwe recreatiebaai aan het Veluwemeer rijker, goed bereikbaar vanaf het land én vanaf het water. De baai leent zicht voor mooie activiteiten, een tussenstop of verblijf en de pier verbindt het Veluwemeer met de fietspont naar de overkant gelegen Nunspeet. De nieuw aangelegde Bremerbaai huisvest ook een geweldig strandpaviljoen voor de inwoners en bezoekers van het Veluwemeer en overige randmeren.”
Om iedereen bekend te maken met de nieuwe Bremerbaai en Strandpaviljoen Bremerbaai, is er dan ook een groots en feestelijk openingsfestival. Braam vervolgt: “Het openingsfestival biedt ook gezinnen uit de omliggende steden, zoals Apeldoorn, Amersfoort, Almere, Zwolle en Kampen de mogelijkheid om kennis te maken met het mooie, waterrijke randmerengebied.”

20160527_085009_resizedTijdens het openingsevenement kan je de hele dag genieten van verschillende verassende straattheateracts, muziek, lekker eten en drinken. Zo speelt onder andere de Drontense coverband Different en wordt het festival afgesloten door de 10-koppige brassband Gallowstreet, welke eerder al North Sea Jazz en Lowlands op hun kop zetten. Hiernaast zijn er ook activiteiten speciaal voor de kinderen en zijn er verschillende activiteiten op het water in samenwerking met De Harder en het Aquacentrum. Uiteraard laat Strandpaviljoen Bremerbaai alvast haar specialiteiten proeven en kan je langsgaan bij één van de foodtrucks.

Het festival en de planning hiervan zijn de afgelopen periode een veel besproken onderwerp geweest. “Wij zijn op het moment in overleg met alle organisaties om de evenementen op elkaar af te stemmen en zo 11 juni samen tot een feestelijke dag te maken,” aldus Braam.
Meer informatie over het Bremerbaai Festival is te vinden op facebook en www.randmeren.com.