Festival over bewustwording, circulariteit en duurzaamheid

Foto van auteur

Door Rudi Last

Op ZATERDAG 7 OKTOBER vindt het Fair and Sustainable Festival Kampen 2023 plaats! Hét festival over bewustwording, circulariteit en duurzaamheid!

Het hoofdthema van deze tweede editie is CIRCULARITEIT, het gaat over alles wat je kunt hergebruiken. Wat je kunt beperken in het vervuilen en beschadigen van ons milieu vind je terug in het programma van deze editie. Het doel van dit festival is om bij inwoners van Kampen (en omstreken) via diverse activiteiten nog meer bewustwording te creëren over het belang van duurzaamheid en circulariteit.

Het festival vindt tussen 10:00 – 17:00 uur plaats op het plein bij de Stadskazerne en wordt geopend door wethouder Erik Faber.  

Wat is er te doen?

Op het versierde plein voor de Stadskazerne vind je een gezellige sfeer met workshops, eten, drinken en muziek. Op de Oudestraat, voor de kazerne, staan kramen met kleding, vintage en designmeubels en woonaccessoires. Denk aan Hans Leurink Optiek met vintage brillen, vintage kleding van onder andere Twys by Dewi, AnUel en Fair & Share, handgemaakte kaarsen van de kaarsenmakerij Kampen (Philadelphia), Vooruitzicht, Snuisterijen Den Hartog, Waypoint en Luanto met retro, vintage & brocante woonaccessoires, Boen wasstrips, het Repaircafé, de Spelotheek, Melani, die van oude jeans de mooiste tassen, schorten, etuis en knuffels maakt, en nog veel meer!

Ook zijn er stands van o.a. De Groene Buren en de gemeente Kampen, waar je informatie krijgt over hoe je circulariteit kunt toepassen in je duurzame lifestyle. Kim en Nick zorgen voor de muziek en Lalaloes en Marzia (Syrisch) voor de lekkere trek!

Doorlopend programma

Je kunt aanschuiven bij verschillende workshops, o.a. één gegeven door Missioleer, waarin je van restmateriaal een leuke leren tas, buidel of bloempot kunt maken. Ook zijn er diverse lezingen, o.a. geeft Anne Uelderink (AnUel) je tips over hoe jij een bijdrage kunt leveren aan een eerlijke kledingindustrie. En Dingena Verkerk (BOEN) vertelt over het zelfontwikkelde duurzame product: de wasstrips van BOEN.

Al het nieuws uit kampen in je email ontvangen?Fair en Circulair Wandeltour door de binnenstad van Kampen

Tijdens de fair en circulair wandeltour neemt Nelleke van de Zandschulp, oftewel de Duurzame Dame, je mee naar lokale, ambachtelijke en/of duurzame winkels en ondernemers in de binnenstad. Je kent Nelleke misschien al van de Zero Waste Tour die zij eerder organiseerde. Er is een tour om 11:00 uur en een om 14:00 uur. Opgeven kan via www.visitkampen.nl. Hier vind je ook informatie over het festival.

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: