Fietsers Geerstraat grote ergenis

Geerstraat

Voor een groot deel van het winkelend publiek en de ondernemers van de Geerstraat zijn fietsers en bromfietsers die de regels aan hun laars lappen zo langzamerhand een doorn in het oog.

Volgens een ondernemer was het enkele dagen gelden weer één grote bron van ergernis in de Geerstraat. “De fietsers en brommers schieten links en rechts voorbij. Complete gezinnen gaan al fietsend de straat door en als je er iets van zegt kijken ze je aan alsof ze water zien branden, of ze roepen dat je hier niet mee moet bemoeien. Er wordt niet gehandhaafd door politie en stadswachten. Het levert op sommige momenten zeer gevaarlijke situaties op. Hier moet echt worden opgetreden!” Aldus een ondermer die via social media zijn ongenoegen kenbaar maakt. Hij roept dan ook de Kamper politiek en met name burgemeester Koelewijn op hun verantwoordelijkheid te tonen en actie te ondernemen.

Des te frustrerender is het dan voor de ondernemer(s) als er 9 ‘Bikers’ van de Politie met een redelijke gang over de Geerstraat rijden. Toen de agenten door het publiek er op aangesproken werden dat ze het goede voorbeeld moesten geven kreeg men als antwoord “We zijn aan het trainen”

De ‘Bikers’ maakten deel uit van een groep van 16 deelnemende politieagenten die allemaal een basiscursus hebben gevolgd en vaak in het weekend op de fiets surveilleren. Zij hadden juist die dag een trainingsdag die bedoeld was om de aangeleerde vaardigheden te verfijnen

Een toevallige opname van een beveiligingscamera filmde het voorval en de reactie’s van het winkelend publiek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*