Gonny Sleurink winnaar fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen 2015

kiok winnaar fotowedsrijd

Zondagmiddag maakte Stefan Lanjou de winnaar bekend van de fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen 2015. In Restaurant de 4 Jaargetijden in Kampen reikte Burgemeester Koelewijn de bijhorende prijs uit aan Gonny Sleurink-Dirkmaat

Volgens de jury gaven alle ingezonden foto’s het typische Kerst-in-oud-Kampen-moment weer in sfeer, kleur en contrast. Op de winnende foto zien we een klein meisje verkleed als Roodkapje. Na enig speurwerk door de organisatie werd het meisje (Nynke Vreugdenhil) gevonden. Ook zij was bij de uitreiking aanwezig.

De organisatie schreef voor de 16e editie van ‘Kerst in Oud Kampen’ net als in 2014 een fotowedstrijd uit. Iedereen die dat wou kon hieraan deelnemen. Er werd geen thema voorgeschreven. De deelnemers werden uitgedaagd om naar eigen inzicht ‘Kerst in Oud Kampen’ in beeld te brengen. Dat mocht een portret zijn, een act of een sfeerbeeld. Ontroerend of grappig.

De beoordeling was voor de jury nog een hele klus: “Er was geen thema voorgeschreven, daardoor kon er alleen gejureerd worden op de technische aspecten als beeldkwaliteit, scherpte, belichting compositie en relatie tot het evenement. Dat maakte de beoordeling en vergelijking van de inzendingen moeilijk” aldus de jury.