Fractie GBK in gesprek met ervaringsdeskundigen zorg

Zorg5
Foto: H. Bres

Op maandag 18 augustus vond de eerste sessie plaats tussen GBK en de ervaringsdeskundigen in de zorg. Niet allen waren aanwezig o.a. in verband met de vakanties. De gehele fractie en de commissieleden van GBK waren aanwezig om nader kennis te maken.

Het was een goede mix tussen jeugdzorg, gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Ook een cliënt was, ondanks de regen, met haar scootmobiel present. Na een voorstelrondje werden “pijnpunten” geïnventariseerd: wat gaat er gebeuren met mensen die geen netwerk hebben en er alleen voor staan? En die toch zorg nodig hebben. Hoe komen kleinere zorgaanbieder in beeld? Hoe onafhankelijk worden de zgn. keukengesprekken? Hoe onafhankelijk is een gids: als deze een lijn heeft naar een zorgaanbieder, bestaat de vrees dat patiënten een bepaalde richting op worden geduwd.

zorgHet Kamper Kompas geeft aan dat de patiënt keuzevrijheid heeft: de inwoner bepaalt waar hij wil inkopen. Kortom, er staat nog veel te gebeuren. In de beleving van GBK is het juist de gemeenteraad die de zorg moet bepalen. Bij de commissie Inwoners (waar de zorg onder valt) komen nog heel veel vragen op tafel. Haast is geboden, want er zijn nog maar 3 maanden te gaan.

Er zal een tweede bijeenkomst worden gehouden op 30 september. Dan zal er een kennismakingsronde en inventarisatie plaatsvinden met degenen die de eerste bijeenkomst niet konden bijwonen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*