donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsFusie 'Welzijn in Kampen' compleet!

Fusie ‘Welzijn in Kampen’ compleet!

-

Na iets meer dan twee jaar is de fusie van de stichtingen Jongerenwerk, Cares en Welzijn in Kampen een feit!

welzijnMet de fusie van deze organisaties is de Kamper welzijnssector goed voorbereid op ontwikkelingen zoals Welzijn Nieuwe Stijl, wijkgericht werken, de transformaties van de AWBZ, de Participatiewet en Jeugdzorg.

De aftrap voor de samenvoeging werd in december 2011 al gegeven door de besturen van de Stichting Welzijn Senioren en de Vrijwilligerscentrale Kampen. Zij kwamen hiermee tegemoet aan de fusiewens van de Gemeente Kampen, die als subsidieverstrekker graag met een gesprekspartner te maken had.

In 2012 is de daadwerkelijke samensmelting van de eerste 2 stichtingen met succes ‘geoefend’ en in januari 2013 zetten ook de besturen van Jongerenwerk en Cares hun handtekening onder een intentie tot samenwerking.

In het afgelopen jaar is er door alle partijen hard gewerkt aan verdere samensmelting, waarbij het uitgangspunt steeds voorop stond: het behoud van de specifieke deskundigheid van de organisaties.

Intussen is er in het Welzijnspand aan de Vloeddijk 79 de nodige bedrijvigheid om het gebouw toekomstbestendig te maken voor de organisaties die er al onderdak hebben. Jongerenwerk blijft als vanouds in het ’t Ukien, dat ook een flinke metamorfose ondergaat.

Onder leiding van de nieuwe directeur, mevrouw Tineke Westera, gaan de medewerkers door met hun werk. De fusie, die is ingegaan per 1 januari 2014, heeft geen banenverlies tot gevolg gehad.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen