Gastvrij in de IJsseldelta. Cursus ‘Ambassadeur van het Landschap’ gaat van start

Nationaal Landschap IJD verkleind

Het beleven van natuur en landschap wordt steeds belangrijker voor de gemiddelde Nederlander. Daarom zijn het instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en IJsseldelta Marketing gestart met de cursus Ambassadeur van het Landschap. De cursus is erop gericht om bewoners en recreatie-, horeca-en ondernemers in de toeristische sector te informeren over de bijzondere waarden van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Er is veel belangstelling voor de cursus. In de komende weken worden 31 bewoners uit de IJsseldelta opgeleid tot Ambassadeur van het Landschap. 

Tijdens de cursus komen verschillende thema’s aan bod waaronder; de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, verbinding stad – platteland, Hanzehistorie, agro-toerisme, evenementen en gastvrijheid in de  IJsseldelta. Met deze informatie kunnen de ambassadeurs de gasten vertellen over de ontstaanswijze van het gebied en ze wijzen op de bijzondere plekjes. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Netwerk van ondernemers

Ook krijgen de ambassadeurs tijdens de cursus de gelegenheid om met andere deelnemers een netwerk op te bouwen. Een unieke mogelijkheid om samen te werken en gezamenlijk producten en activiteiten te ontwikkelen. De cursus wordt op 26 maart afgesloten met een dagexcursie door het gebied. In het najaar volgt nog een terugkombijeenkomst met aandacht voor de binding en borging van de cursus.

Ontdek jouw IJsseldelta, Nederland in het klein

Ontdek onze toeristische regio IJsseldelta en de Hanzesteden Zwolle en Hasselt. Je loopt zo van de haven het historische centrum in. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Het Nationaal Landschap IJsseldelta maakt onderdeel uit van de toeristische regio IJsseldelta. De provincie Overijssel zet zich samen met IJsseldelta Marketing en de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland in om meer toeristen te trekken en economische groei te stimuleren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*