GBK langs de deur bij omwonenden beoogd stadsstrand

Ingezonden door Gemeente Belang Kampen

Het Stadsstrand nabij de Stadsbrug wordt in de zomer druk bezocht.
Het Stadsstrand wordt in de zomer druk bezocht.

Maandagmiddag vond het vervolg plaats van het bezoek van Gemeente Belang Kampen aan de omwonenden van het beoogde stadsstrand. Alle circa 15 aanwezigen, die zij spraken, lieten weten het initiatief van GBK waarin hun mening kon worden gegeven over het plan voor het stadsstrand, te waarderen. Wat men niet begreep, was waarom niet alle direct betrokkenen eerder naar hun mening was gevraagd.

Daar kunnen we kort over zijn. Door de initiatiefnemers van dit plan werden wel uitnodigingen gestuurd, maar niet aan alle omwonenden. Er was geen sprake van een gesprek met alle direct belanghebbenden. Wel waren er enkele afzonderlijke gesprekken. Verschuilen achter de corona maatregelen was niet aan de orde. Binnen mogen immers maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn, zolang er maar voldoende afstand kan worden gehouden.

Die gesprekken werden als zeer teleurstellend ervaren. Alles bleek al in kannen en kruiken te zijn. De omwonenden voelen zich volledig buitenspel gezet. De trein richting stadsstrand is al vertrokken. Je mag alleen nog meerijden en aan de noodrem trekken is er niet bij. De gesprekken met de verantwoordelijke wethouders bevestigden die gevoelens. Ook die gesprekken werden niet als prettig ervaren. Verzet tegen dit plan heeft weinig zin, was de boodschap.

Zijn de bewoners dan tegen de ontwikkeling van dit gebied? Nee, maar wel tegen de nu voorliggende grootschalige uitvoering, waarbij een selectief gezelschap een viergangen menu kan bestellen in een restaurant en daarna kan afblussen met een cocktailtje. Veel gezinnen en andere bezoekers willen er graag recreëren met hun eigen broodje en drankje. Dat er een foodtruck, patatwagen en ijsverkoper komt, is prima. Zorg verder voor grote afvalbakken om zo de verloedering enigszins tegen te gaan. Er bleken zelfs omwonenden bereid om de zorg voor het ‘s avonds opruimen van de achtergelaten troep voor hun rekening te nemen.

Ingezonden door Gemeente Belang Kampen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*