GBK over geluidsoverlast Hanzepaviljoen: “Vanaf nu alleen nog achtergrondmuziek”

Ingezonden door GBK

In het eerste weekend van juli waren de omwonenden van het Hanzepaviljoen ‘getuige’ van serieuze geluidsoverlast. Luid zingende gasten, harde muziek en dreunende bassen. De eigenaar zag het probleem niet. „Elk horecabedrijf in Kampen heeft een muziekinstallatie, hoor – en die is buiten te horen”, aldus Gardebroek in De Stentor. Piet Bergstra (raadslid GBK): “Ik wilde weten welke stappen het college gaat ondernemen. Daarom heb ik het college gevraagd wat zij hieraan gaat doen”. Deze week kwam er antwoord op die vraag.

De overlast was van dien aard dat een omwonende zelfs besloot om de burgervader van huis te halen zodat hij het met eigen oren kon constateren. Pas nadat Koelewijn zich liet zien in het paviljoen werd de muziek zachter gezet. Het was volgens de omwonenden het hele weekend al raak: vrijdag een bruiloft, zaterdag een party en zondag live muziek.

“Maandag heeft hier een gesprek over plaatsgevonden met de ondernemer en is hem verteld dat hij net als iedere andere horecaondernemer moet voldoen aan de geluidsnormen die gelden en zijn vastgelegd in het activiteitenbesluit. Op het terras is geen muziek toegestaan! Hiertegen zal worden opgetreden wanneer dit toch weer gebeurt”, aldus de gemeente.
De gemeente vervolgt: “Binnen het horecabedrijf mag wel een geluidsinstallatie aanwezig zijn, maar deze moet voldoen aan de normen die zijn vastgelegd in het activiteitenbesluit. Om objectief vast te stellen of de ondernemer voldoet aan die normen is de omgevingsdienst IJsselland gevraagd om het horecabedrijf te controleren op verschillende momenten en onder verschillende omstandigheden en tevens metingen te verrichten om objectief vast te stellen of voldaan wordt aan die normen. Deze controle en metingen worden niet aangekondigd om te voorkomen dat er metingen plaatsvinden in een niet-representatieve situatie”.

De gemeenteraadsleden kregen deze week een brief van het Hanzepaviljoen over deze zaak. Daarin werd ingegaan op de geluidsoverlast. “De druk op het initiatief is er. Pers en felle tegenstanders zijn aspecten wat voor ons soms machteloos voelt. We liggen onder een groot vergrootglas lijkt het”, aldus Hanzezicht. In die brief gaven ze tevens aan dat de muziek nooit meer harder gezet zal worden dan het volume achtergrondmuziek in het paviljoen.

2 Comments

  1. Verplaats het paviljoen naar de plek van de bunker. Men kan dan zwemmen in het Seveningse gat. Aanlegsteigers maken voor passanten die kunnen lunchen, dineren of een consumptie kunnen genieten. Tevens kan de toekomstige watertaxi hier aanleggen en gasten naar het paviljoen brengen. Niemand heeft er dan last van en zal voor het toerisme van Kampen een uitbreiding zijn.

    Arno de Groot

  2. Verplaats het paviljoen naar de plek van de bunker. Men kan dan zwemmen in het Seveningse gat. Aanlegsteigers maken voor passanten die kunnen lunchen, dineren of een consumptie kunnen genieten. Tevens kan de toekomstige watertaxi hier aanleggen en gasten naar het paviljoen brengen. Niemand heeft er dan last van en zal voor het toerisme van Kampen een uitbreiding zijn.

    Arno de Groot

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*