GBK zoekt slachtoffers ongevallen N50

Onder het motto: N50: GENOEG IS GENOEG is Gemeente Belang Kampen gisteren een petitie gestart om de N50 veiliger te maken.

Volgens fractiesecretaris Bergstra loopt de petitie als een trein en hebben al een groot aantal mensen de petitie getekend: “Naar aanleiding van onze petitie over de N50 is onze fractievoorzitter benaderd door een omroep uit Hilversum. Die omroep zou graag in contact komen met mensen die een betrokken zijn geweest bij een ongeluk op dit stuk weg.”

Onlangs vond er weer een ernstig ongeval plaats waarbij een 18 jarige vrouw zwaar gewond raakte. Dat was voor GBK de druppel. “Als reguliere politieke partijen het schijnbaar niet voor elkaar kunnen om de minister in beweging te krijgen dan probeert GBK dat. Wij zijn nl. van mening dat de provincie Overijssel in actie moet komen m.b.t. genoemd traject van de N50 en dat het wachten op de overheid onacceptabel is.”

GBK wil door middel van een petitie de provincie Overijssel in beweging zetten om voor het verbreden van het wegvak N50 Kampen – Kampen Zuid naar 2×2 rijstrokenweg van 100 km/uur het totale bedrag à 10 miljoen beschikbaar te stellen en om die werkzaamheden zo snel mogelijk uit te laten voeren.

Mocht u de petitie willen tekenen, deze is te vinden via de link: petitie24.nl/s773.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673