Gebiedsfestival IJsseldelta op zaterdag 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober vindt in het Nationaal Landschap IJsseldelta het Gebiedsfestival IJsseldelta plaats. Tijdens dit festival wordt de succesvolle afronding van het uitvoeringsprogramma van het Nationaal Landschap IJsseldelta gevierd en tevens de start van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta. De dag staat helemaal in het teken van het ontdekken en beleven van de IJsseldelta. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Dus trek de wandelschoenen aan, pak de fiets , stap aan boord en ontdek de IJsseldelta!

Ga mee op ontdekkingstocht Het Gebiedsfestival is een mooie gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan in de eigen achtertuin, de IJsseldelta. Wandelen langs de uiterwaarden van de IJssel en het Zwarte Water, fietsen door de uitgestrekte polders, proeven van de smakelijke producten van het streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta of een vaartochtje maken op de IJssel of het Zwarte Water. Ook zijn er mooie exposities te bezoeken en kunnen bezoekers deelnemen aan bijzondere natuurexcursies onder leiding van een gids.

De dorpen en steden van Het Nationaal Landschap IJsseldelta zijn ook trotse deelnemers aan het Gebiedsfestival. De bewoners laten projecten zien waar zij samen veel tijd en energie in hebben gestopt en die de leefbaarheid en saamhorigheid ten goede komen. Ook ondernemers in de IJsseldelta doen mee en bieden op 3 oktober diverse leuke activiteiten aan. Het programma van het Gebiedsfestival is te vinden op www.gebiedsfestivalijsseldelta.nl of via www.facebook.com/gebiedsfestivalijsseldelta De komende weken zal dit programma steeds verder aangevuld worden. Tip: noteer 3 oktober alvast in de agenda!

In de afgelopen jaren hebben provincie, gemeenten en waterschap samen met de gebiedspartijen veel bereikt in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Ruim 100 projecten ter waarde van ongeveer 40 miljoen euro zijn van de grond gekomen. Hiermee is geïnvesteerd in het behoud en de versterking van het landschap, de economische dragers van dat landschap zijn verstevigd, de toeristisch recreatieve ontsluiting van het gebied is vergroot en het verhaal van het landschap wordt verteld. Voor meer informatie: www.nlijsseldelta.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*