Geen open vuren tijdens jaarwisseling in Kampen

Tijdens de jaarwisseling geldt in de gemeente Kampen een verbod op open vuur. Dit betekent dat oliedrums en vuurkorven op de openbare weg niet zijn toegestaan. Inwoners die dit jaar een oliedrum of vuurkorf willen gebruiken, moeten dit vooraf melden. Zonder melding lopen inwoners kans om een boete te krijgen.

Aanmelden oliedrum en vuurkorf
Inwoners die een oliedrum of vuurkorf willen gebruiken tijdens de jaarwisseling moeten dit vooraf melden. Dit kan via het aanmeldformulier op www.kampen.nl/jaarwisseling. Aanmelden kan tot 27 december. Tijdens de jaarwisseling moeten inwoners een ontvangstbevestiging van deze melding kunnen aantonen. Daarnaast geldt ook dat inwoners zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen voor open vuur, zodat de gemeente hen hierop kan aanspreken. Inwoners die toch afvalstoffen op straat of in oliedrums en vuurkorven verbranden en de regels van open vuur overtreden, riskeren een boete of een dwangsom van €1000. Eventuele schade aan straatmeubilair wordt ook verhaald bij de veroorzaker.

Burgemeester Koelewijn: ‘Twee jaar geleden was er veel schade aan bestrating en openbaar groen. Dat was veroorzaakt door het gebruik van open vuur binnen de gemeente. Ik ben hier erg van geschrokken. Daarom hebben we vorig jaar besloten dat het gebruik van een vuurkorf en oliedrum gemeld moet worden. Mooi om te zien dat er door dit besluit vorig jaar nauwelijks schade was op de gemelde locaties’.

Spelregels
De gemeente Kampen zet zich ook dit jaar in voor een veilig en gezellig verloop van oud en nieuw. Daarom zijn spelregels opgesteld om overlast en schade voor en tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te voorkomen. De informatie wordt half december bekend gemaakt via de huis-aan-huiskrant Kampen.nl en via de website www.kampen.nl

container openvuur


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673