woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGemeente handhaaft subsidie evenementen voor 2014

Gemeente handhaaft subsidie evenementen voor 2014

-

EPK ontvangt gemeentelijke subsidie na opheffing STECK

De gemeente Kampen heeft besloten om de subsidie van € 35.500 die vrijkomt omdat de Stichting Evenementen City Kampen (STECK) haar taken heeft neergelegd, in 2014 opnieuw in te zetten voor evenementen. Het subsidiebedrag verstrekt de gemeente aan het Evenementen Platform Kampen (EPK) dat de rol van de STECK overneemt.

Vorig jaar heeft de STECK aangekondigd haar taken per 1 januari 2014 neer te leggen en de stichting op te heffen. De gemeente ziet het belang van evenementen voor de stad en heeft daarom besloten de gelden in 2014 opnieuw in te zetten voor evenementen.

Het EPK is een overkoepelend platform voor de grotere evenementen in Kampen. Hier zijn nu twee stichtingen in vertegenwoordigd: Kerst in Oud Kampen (KiOK) en Sail Kampen. Ook de Ondernemersvereniging Kampen (OVK) gaat zich aansluiten bij het EPK. De gemeente en MarketingOost worden als adviseurs betrokken bij het EPK.

In overleg met vertegenwoordigers van het EPK, de OVK en MarketingOost is gekeken naar de verdeling van het geld. Er is besloten om het subsidiebedrag als volgt te verdelen:
het Ridderspektakel € 10.000
het Stripspektakel € 10.000
bureau- en organisatiekosten € 2.500
ruimte voor andere nieuwe initiatieven € 13.000

Wethouder Pieter Treep: “Ik ben blij dat de grote organisaties elkaar blijven opzoeken en kennis blijven delen. Mooi dat ook de OVK aanschuift bij het EPK. Die verbreding is goed voor de stad en haar bezoekers. Het EPK wil ook vraagbaak zijn voor de organisatie van de minder grote evenementen. Zo worden we samen sterker.”

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen