zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenGemeente Kampen gaat strategisch lobbyen voor N50, Bovenkerk, IJsselkogge, Port of Zwolle...

Gemeente Kampen gaat strategisch lobbyen voor N50, Bovenkerk, IJsselkogge, Port of Zwolle en rijksfinanciën

-

De gemeente Kampen wil met een agenda voor public affairs en lobby meer gecoördineerd en doelgericht activiteiten en samenwerking inzetten om resultaten te boeken als het gaat om de N50, de Bovenkerk, de IJsselkogge, Port of Zwolle en de rijksfinanciën voor gemeenten.

In het coalitieakkoord ‘Samen durven doen’ is een van de uitgangspunten een zelfbewust Kampen. Onderdeel van deze zelfbewuste houding is regie pakken en positie innemen. Een goed instrument daarvoor is de lobbyagenda. Nieuw voor gemeente Kampen is om te focussen op enkele grote thema’s die ‘typisch (voor) Kampen’ zijn én om dat planmatig aan te pakken.

Lobbyen loont
Lobbyen loont”, stelt burgemeester Sander de Rouwe. “Zeker voor een zelfbewuste gemeente zoals Kampen. Als gemeente voeren we primair onze basistaken uit voor inwoners. Daarnaast is het meer en meer noodzakelijk positie in te nemen in Den Haag en Brussel. Dat komt onze gemeente en onze samenleving ook ten goede. Dat doen we niet alleen, maar samen met partners, betrokkenen en deskundigen. Ook werken we hiervoor gericht samen met inwoners of vragen we de hulp van inwoners bij onze lobby activiteiten.”

Thema’s waarop ingezet wordt, zijn een goede bereikbaarheid van Kampen via een veilige N50, verbreding en verdieping van de Kornwerderzandsluizen en optimalisatie van de vaarroutes voor een goede bereikbaarheid van de havens van Port of Zwolle, optimaal exposeren en exploiteren van de IJsselkogge, restauratie van de monumentale en beeldbepalende Bovenkerk en opkomen voor robuuste en toekomstbestendige financiering vanuit het Rijk via het zogeheten Gemeentefonds. Genoemde thema’s kunnen overigens veranderen als de actualiteit daar om vraagt.

In het verleden heeft Kampen met resultaat ingezet op het thema wonen, met bijvoorbeeld de woningbouwimpuls (9,4 miljoen euro voor versnelde bouw van betaalbare woningen) en de Woondeal met Hugo de Jonge (13.4 miljoen euro voor mobiliteit en verstedelijking). Ook maakte Kampen zich al eerder succesvol sterk voor een veilige N50 en verbreding van de Kornwerderzandsluizen. “En daar gaan we mee door. Successen uit het verleden geven in dit geval juist wél garantie voor de toekomst”, besluit de burgemeester.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen