dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenGemeente Kampen maakt conceptlijst met aanwijsplekken carbidschieten bekend

Gemeente Kampen maakt conceptlijst met aanwijsplekken carbidschieten bekend

-

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een conceptlijst met aanwijsplekken voor carbidschieten binnen de bebouwde kom van Kampen, IJsselmuiden en de kernen Grafhorst, Wilsum, Zalk en ‘s -Heerenbroek bekendgemaakt.

“Om overlast van carbidschieten in de bebouwde kom tegen te gaan zonder het carbidschieten geheel te verbieden, zijn we enkele jaren geleden begonnen met het aanwijzen van locaties waar met draagvlak van de omgeving geschoten mag worden. Dat werkt over het algemeen tot tevredenheid van alle betrokken partijen,” stelt burgemeester Sander de Rouwe. “Bij het aanwijzen en evalueren van carbidschietlocaties werken we in de werkgroep jaarwisseling nauw samen met het Schuttersgilde, WijZ Welzijn, de politie en de brandweer. Door de conceptlijst met aanwijsplekken ter inzage te leggen, kunnen inwoners ook reageren.”

Criteria voor aanwijsplekken

In het eerste kwartaal van 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd met de meerjarenvisie jaarwisseling waarbij ook de APV is gewijzigd. Naar aanleiding hiervan heeft het college nadere regels opgesteld ten aanzien van het aanwijzen van carbidschietlocaties. In deze regels staan criteria om de geschiktheid van een locatie voor carbidschieten te bepalen. Het gaat hierbij om draagvlak, bereikbaarheid van hulpdiensten, fysieke veiligheid en overlast voor (huis)dieren. Ook kunnen persoonlijke omstandigheden van zwaarwegende aard een rol spelen.

Locaties carbidschieten

In het ontwerp-aanwijzingsbesluit carbidschietlocaties jaarwisseling gemeente Kampen 2023-2024 staat welke locaties binnen de bebouwde kom het college wil aanwijzen als locaties waar carbidschieten wordt toegestaan voorafgaand aan (de eerdere ‘gedoogdagen’) en tijdens de jaarwisseling 2023-2024. De lijst kent enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Voorheen werden alleen locaties binnen de kernen Kampen en IJsselmuiden aangewezen. Nu geldt de aanwijsplicht in zijn geheel voor de bebouwde kom van de gemeente waardoor ook locaties binnen Grafhorst, Wilsum, Zalk en ’s-Heerenbroek moeten worden aangewezen om daar carbid te mogen schieten. De locatie bij Het Onderdijks die eerder werd aangewezen, wordt dat nu niet omdat deze locatie buiten de bebouwde kom valt. De aanwijzingsplicht geldt alleen voor locaties binnen de bebouwde kom. Daarnaast vervalt de locatie aan de Ommelandsingel bij het winkelcentrum in de Hanzewijk in verband met bouwwerkzaamheden.

Vervallen locaties

Nieuw in de APV is dat er voor elke aangewezen carbidschietlocatie een contactpersoon aanwezig moet zijn. Het aanmeldproces daarvoor wordt op een later moment (na de definitieve aanwijzing van locaties) opgestart. Is er na het aanmeldproces geen contactpersoon voor een carbidschietlocatie? Dan vervalt de aanwijzing van de locatie. Als dit het geval is, wordt een nieuwe lijst met aanwijsplekken gepubliceerd.

Zienswijze

Het ontwerpbesluit ligt vanaf volgende week 16 mei 2023 voor 4 weken ter inzage in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen bij het college. Meer informatie staat op de gemeentepagina’s in huis-aan-huiskrant De Brug en via www.officielebekendmakingen.nl.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen