woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGemeente Kampen is officieel JOGG-gemeente

Gemeente Kampen is officieel JOGG-gemeente

-

jogg
Kampen ondertekent samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar met landelijk programma Jongeren Op Gezond Gewicht

Het college heeft besloten deel te nemen aan het landelijke programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). JOGG is een methode om overgewicht tegen te gaan bij kinderen / jongeren in de leeftijd van 0 tot 19 jaar. Publieke en private partijen werken nauw samen aan een gezonde(re) jeugd. Gemeenten vervullen hierin een spilfunctie. Op 18 maart tekenden wethouders Kievit en Treep de samenwerkingsovereenkomst met JOGG voor drie jaar, waarmee Kampen officieel JOGG-gemeente is. De volgende stap is het opstellen van een plan van aanpak samen met lokale partners.

Overgewicht bij jongeren groeiend probleem
Overgewicht bij jongeren is een groeiend probleem. Landelijk gezien heeft een op de zeven jongeren overgewicht. Naar schatting heeft in Kampen 10% van de jongeren matig of ernstig overgewicht. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Onder die naam werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

JOGG aanpak
De JOGG-aanpak richt zich op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren (0-19 jaar) het hoogst is. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen,sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen