Gemeente Kampen ontvangt Bewijs van Goede Dienst

Foto: Kampenair
Foto: Kampenair

Op dinsdag 12 mei kreeg burgemeester Koelewijn van gemeente Kampen het Bewijs van Goede Dienst uitgereikt door KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten).

De gemeente Kampen gebruikte het meetinstrument Bewijs van Goede Dienst van KING om de dienstverlening richting ondernemers te onderzoeken. Bekeken is op welke manier de gemeente haar ondernemers nog beter van dienst kan zijn.

De gemeente heeft de negen belangrijkste producten voor ondernemers beoordeeld op onder meer professionaliteit, ondernemersgerichtheid, betrouwbaarheid en termijnen. De negen producten die werden beoordeeld:
Horecavergunning
Standplaatsvergunning
Evenementenvergunning
Diensten begraafplaatsen
Terrasvergunning
Speelautomatenvergunning
Parkeervergunning bedrijven
Parkeerontheffing (tijdelijk) bedrijven
Aanvraag inzamelen bedrijfsafval

Verbeterpunten
Aan 37 ondernemers werd hun mening gevraagd over de gemeentelijke dienstverlening. Over het geheel genomen scoorde de gemeente qua dienstverlening goed, maar uiteraard kwamen ook verbeterpunten naar voren. Zo kan het digitaliseren van vergunningaanvragen worden verbeterd en moet de website actueler worden gehouden. Ook kwam uit het onderzoek dat het overleg met horecaondernemers beter kan worden ingezet. In de telefonische bereikbaarheid en de processen rond parkeren in de stad kan de gemeente volgens de ondervraagden meer energie steken.

Verbeterplan
Aan de hand van de resultaten van het onderzoek heeft de gemeente een verbeterplan opgesteld. Een groot aantal punten is inmiddels al opgepakt. Burgemeester Koelewijn: “Ik ben blij dat we het Bewijs van Goede Dienst hebben verkregen door de uitstekende inzet van alle medewerkers die bij de onderzochte producten betrokken zijn. Zij streven er naar om de kwaliteit van onze dienstverlening op dit hoge niveau te houden.”

Kampen uitreiking bewijs van goede dienst

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*