Kampen vindt in verenigingen nieuwe melkkoe

KHC slaat alarm over willekeur van gemeentelijke OZB-aanslagen

Terwijl buurgemeente Dronten de OZB-aanslagen onterecht verklaart, worden de verenigingen in Kampen onverkort hard aangeslagen. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst maar protest vond geen gehoor. Landelijk blijkt de OZB-heffing aan verenigingen één grote willekeur te zijn. Voetbalvereniging KHC vreest voor haar financiën en heeft er geen goed woord voor over.

geldDe KVC Hercules Combinatie vierde vorig jaar haar 100-jarig jubileum en is nu 32 jaar gevestigd op Sportpark De Venen. Als amateurvoetbalvereniging draait ze op vrijwilligers en tot vorig jaar zag ze nooit een OZB-aanslag verschijnen. Plots werd zij echter aangeslagen voor €3200. Namens de verenigingen heeft de Sportraad hierover toen geklaagd maar dat was aan dovemansoren gericht. Juist nu diverse verenigingen het water toch al financieel aan de lippen staat, wordt de OZB-aanslag in gemeente Kampen gecontinueerd en zelfs verhoogd. Als de gemeentelijke politiek geen actie onderneemt, zullen de leden moeten opdraaien voor de aangeslagen €3500.

KHC-logoDe grote verschillen op dit terrein tussen de Nederlandse gemeenten maakt de situatie des te wranger. Grote gemeenten schaffen de OZB-aanslag vaak af en kleinere gemeenten voeren het juist soms weer in. Andere gemeenten compenseren de OnroerendZaakBelasting die verenigingen wordt opgelegd. In de vele verenigingen, die Kampen rijk is, lijkt gemeente Kampen nu een melkkoe gevonden te hebben. Sport wordt daarmee niet goedkoper en toegankelijker gemaakt. Terwijl gezond leven, waarbij ook beweging hoort, heden gestimuleerd wordt.

De jeugd wordt via het initiatief van de sportpas met allerlei sporten in aanraking gebracht. Als ze zich vervolgens willen aansluiten bij een sportclub, zullen ze financieel van goede huize moeten komen. Dat strookt niet met het imago van een voetbalvereniging en vv KHC wil sowieso voor iedereen bereikbaar blijven. Of zullen we als Kampenaren voortaan in Dronten gaan sporten?
KHC-sporterMeer informatie is te lezen op (klik aan):
vv HKC
De sportpas
Onterechte OZB verenigingen Dronten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*