donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenGemeente Kampen voert succesvolle controle garageboxen uit

Gemeente Kampen voert succesvolle controle garageboxen uit

-

Vandaag heeft de gemeente Kampen een steekproefsgewijze controle uitgevoerd van garageboxen. Het doel was om te controleren of de garageboxen volgens de regels worden gebruikt en dat er bijvoorbeeld niet in wordt gewoond, gefeest of illegale spullen liggen opgeslagen.

Verhuurders van garageboxen weten vaak niet door wie en waarvoor de garage wordt ingezet. Landelijk blijkt regelmatig dat deze boxen oneigenlijk worden gebruikt. In ernstige gevallen kan verkeerd gebruik tot gevaarlijke situaties leiden, die niet alleen effect hebben op de eigenaar of huurder maar ook op omliggende woningen.

De gemeente is daarom vanuit haar bestuursrechtelijke taak bevoegd om dergelijke controles uit te voeren en wil dat de komende tijd ook vaker gaan doen. “Bij de controles vandaag hadden de verhuurders alles keurig op orde en daar ben ik blij mee. Dit soort controles gaan we de komende tijd vaker uitvoeren. We hebben de veiligheid van onze inwoners hoog in het vaandel en zetten alles in dat bijdraagt aan een goed woon- en leefklimaat”, aldus burgemeester Sander de Rouwe. “Met deze zichtbare actie willen we de bewustwording van ondernemers en inwoners ook vergroten zodat ze alert en weerbaarder worden tegen ondermijning.”

Mocht u vermoedens of signalen hebben dat er mogelijk iets niet pluis is in uw buurt, meld dat dan altijd bij de gemeente of de politie. “Zonder signalen van inwoners kan zowel de gemeente als de politie niet handelen”, roept de burgemeester op.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen