donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGemeente Kampen vraagt hulp in bestrijding Ambrosia

Gemeente Kampen vraagt hulp in bestrijding Ambrosia

-

 

De gemeente Kampen vraagt iedereen mee te helpen bij de bestrijding van de plant ambrosia. Deze plant veroorzaakt hooikoorts. De overheid houdt al enkele jaren een campagne tegen de ambrosia. De gemeente verzoekt iedereen waarnemingen van de plant te melden.

Ambrosia

 

De plant ambrosia is 20 tot 150 cm hoog, heeft groengrijze bloemen in aren en heeft fijn blad. De plant komt uit Noord-Amerika. Via vogelvoer is de ambrosia ook in Nederland terechtgekomen. Ambrosia is één van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts. Omdat de ambrosia laat bloeit, kan het hooikoortsseizoen wel duren tot in oktober. Ook niet-hooikoortspatiënten kunnen allergische aandoeningen krijgen.
Informatie over de ambrosia is te vinden op www.ambrosiavrij.nu. Hier wordt beschreven hoe te plant is te herkennen en hoe zij is te bestrijden. Via deze site kunnen ook waarnemingen worden doorgegeven. Waarnemingen in de gemeente Kampen kunnen ook worden gegeven aan het servicemeldpunt van de gemeente. Informant bij de gemeente is de heer Beuling
Voor reacties h.kremer@kampen.nl.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen