donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGemeente steunt klimaatadaptief schoolplein De Wegwijzer

Gemeente steunt klimaatadaptief schoolplein De Wegwijzer

-

De gemeente draagt bij aan het plan van Montessorischool De Wegwijzer om hun schoolplein aan te passen aan klimaatverandering. De school klopte aan bij de gemeente omdat zij het schoolplein wil vergroenen en daarbij het regenwater dat op het dak van de school valt gaat gebruiken. Omdat hun verzoek bijdraagt aan de klimaatadaptieve doelstellingen van de gemeente draagt zij 20.000 euro bij.

De omgeving van de school komt in de gemeentelijke stresstest naar voren als redelijk kwetsbaar voor klimaatverandering. Met name op gebied van droogte en hittestress scoort de omgeving slecht. De maatregelen die school gaat nemen leiden tot verbetering, omdat het regenwater niet direct het riool in gaat, maar geleidelijk in de bodem kan zakken.

Wethouder duurzaamheid Erik Faber: “Het initiatief van deze school past perfect in ons doel om ons als gemeente aan te passen aan klimaatverandering. Daar werken we zelf aan maar dat kunnen we niet zonder scholen en inwoners.”

Nadja Pruim, directeur Montessorischool De Wegwijzer: “Leren zorgen voor elkaar en de omgeving is van grote waarde voor onze school. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en daarom klimaatverandering een plek geven in het leren en ontwikkelen bij onze kinderen. Want ook op het schoolplein valt veel te ontdekken en te leren.”

De gemeentelijke bijdrage wordt gebruikt voor het aanleggen en inrichten van een wadi, het grondwerk wat gedaan moet worden en het afkoppelen van de afvoerputten. Regenwater komt straks dus niet meer in het riool terecht maar in de wadi, waar het langzaam de bodem kan inzakken.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen