Gemeenteraad voor herbenoeming burgemeester Koelewijn

Bort Koelewijn

De gemeenteraad van Kampen heeft besloten om Bort Koelewijn aan te bevelen voor zijn tweede termijn van zes jaar als burgemeester van de gemeente Kampen. Dit besluit is kenbaar gemaakt in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 30 april. De huidige ambtstermijn van Koelewijn loopt af op 1 oktober 2015.

In januari van dit jaar is er een vertrouwenscommissie samengesteld die zich gebogen heeft over de herbenoeming. De commissie heeft haar werkzaamheden afgerond en donderdag de uitkomsten gerapporteerd aan de gemeenteraad tijdens een besloten deel aan het begin van de raadsvergadering.

“Bort Koelewijn is een prima verbindende burgemeester die grote inzet toont voor onze gemeente”, aldus de voorzitter van de vertrouwenscommissie Albert Holtland.

De vertrouwenscommissie werd gevormd door alle fractievoorzitters. De SGP was aan het eind niet meer vertegenwoordigd in de commissie, omdat de heer Spaan van de SGP tussentijds benoemd is tot wethouder van de gemeente Kampen. Volgens de verordening van de vertrouwenscommissie mag de samenstelling van de commissie niet tussentijds gewijzigd worden. De commissie werd in haar werk bijgestaan door een drietal adviseurs, te weten: wethouder Gerrit Jan Veldhoen, raadsgriffier Henk van der Meulen en gemeentesecretaris Jan Goedegebure.

De voorgenomen herbenoeming wordt doorgegeven aan de commissaris van de Koning in Overijssel. Die stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het is gebruikelijk dat de minister de aanbeveling van de gemeenteraad overneemt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*