Geslaagde Sail voor Kamper kogge

kogge

De Kamper kogge heeft maandag de Amsterdamse IJhaven achter zich gelaten en ligt weer op haar vertrouwde plek in de Buitenhaven. De bemanning van de ‘Zwarte Dame’ kijkt terug op een zeer geslaagde Sail 2015.

“Het was in alle opzichten geweldig”, zegt bemanningslid Henk Kamans. “Het waren lange dagen, maar de sfeer was fantastisch.” Kamans en de rest van de crew hebben zich geen moment hoeven te vervelen. “We hebben het zo ontzettend druk gehad aan boord. En de mensen waren ook nog eens zeer enthousiast en geïnteresseerd. Een enorm positieve ervaring.” Tijdens televisie-uitzendingen kwam het boegbeeld van Kampen meermalen in beeld en ook dat heeft de bemanning geweten. “Veel bezoekers kwamen speciaal hier aan boord, nadat ze ons hadden gezien op televisie”, vertelt bemanningslid Harry Post. “Zo’n bijzonder schip ‘in het echt’ wilden ze wel eens van binnen zien.” De meegebrachte koopwaar – koggemokjes, T-shirts en nog veel meer – was in een paar dagen tijd nagenoeg uitverkocht. Kamans: “Kunnen we goed gebruiken, dat is allemaal voor het nieuwe zeil.”

Lang stilliggen is er niet bij voor de Kamper kogge. Komende vrijdag vaart de kogge naar Nijkerk voor een feest op zaterdag 29 augustus van zeil- en motorbootvereniging De Zuidwal die 75 jaar bestaat.

De Kamper kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen. Meer informatie: kamper-kogge.nl. Volg de Kamper kogge ook op www.facebook.nl/kamperkogge en op twitter @Kamper_Kogge!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*