zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGezamenlijk havenbedrijf Zwolle-Kampen-Meppel in ontwikkeling

Gezamenlijk havenbedrijf Zwolle-Kampen-Meppel in ontwikkeling

-

 

De gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel sluiten op zaterdag 21 december een intentieovereenkomst voor een intensieve samenwerking op het gebied van logistiek en havens. Met deze overeenkomst spreken de betrokken gemeenten af om te onderzoeken op welke manier een gezamenlijk havenbedrijf opgericht kan worden.

havenDe havens van Zwolle, Kampen en Meppel spelen een belangrijke rol bij de economische groei van de Regio Zwolle. Door de haventerreinen van de drie gemeenten als één haven te organiseren en in de markt te zetten, kan de regio zich sterker profileren. Ook kan er beter ingespeeld worden op wensen en ontwikkelingen van bedrijven in de regio. Met een gezamenlijk havenbedrijf willen Zwolle, Kampen en Meppel uitgroeien tot een logistiek knooppunt en een scharnierfunctie vervullen tussen de zeehavens en het Europese achterland.

De overeenkomst wordt gesloten tijdens een speciale netwerkbijeenkomst met Rotterdamse havenbedrijven en ondernemers uit de Regio Zwolle voor aanvang van de voetbalwedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle in Rotterdam. Het is de bedoeling om een stapsgewijze samenwerking van de drie havens te organiseren.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen