Gezamenlijke schoonmaakactie buitengebied Kampen

Schoonmaakactie“Lokaal beheer: Geen Natuurvuil meer!”

Vandaag (zaterdag 21 maart) Hebben een aantal Kamper verenigingen een gezamenlijke schoonmaakactie georgainseerd in het buitengebied van de gemeente Kampen. Het doel was de natuur binnen het werkgebied van de verenigingen te ontdoen van zwerfvuil.

De actie wordt georganiseerd door: Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur, Peurdersvereniging Kampen, Kampereiland Pachtersbond, Hengelaarsvereniging Ons Vermaak, Kinderboerderij Cantecleer en WBE Jachtvereniging Kampen.

De Natuurschoonmaakdag werd in 1990 voor het eerst als nationale activiteit georganiseerd en is uitgegroeid tot een activiteit waarbij jaarlijks in heel Nederland vele kubieke meters zwerfvuil uit de natuur wordt verwijderd. Het startsein voor de actie werd om 8.30 uur gegeven bij de Kinderboerderij Cantecleer

Een half rondje stadspark leverde meer dan 20 vuilniszakken met afval op…

De vrijwilligers die het Keteleiland opruimden werden overgezet met de medewerking van de schipper van salonboot Hendrikje. Na afloop werden de vrijwilligers op de kinderboerderij ontvangen met een afsluitende maaltijd. Met deze actie willen de verenigingen hun betrokkenheid met het groene buitengebied van Kampen tot uitdrukking brengen en het belang van zorgvuldig omgaan de natuur op een actieve manier overbrengen op de jeugd.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*