zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekD66 wil raadsenquête naar grondbankdossier Kampen

D66 wil raadsenquête naar grondbankdossier Kampen

-

De fractie van D66 Kampen vindt dat de gemeenteraad een raadsenquête moet instellen naar het door het college gevoerde beleid voor het grondbankdossier. De gemeente Kampen maakte gisterend bekend een miljoenenschikking te willen treffen met het consortium De Dijken, aangaande de aankoop van bouwgrond.  Het totale verlies van de gemeente zou met deze schikking neerkomen op een bedrag van € 8,3 miljoen.

De raad is tot nu toe onder geheimhouding door het college geïnformeerd over de gang van zaken die tot het miljoenenverlies leidde. Voor D66 roept dat voldoende vragen op om te kiezen voor het zware middel van een raadsenquête en wil de onderste steen boven krijgen. “Zowel de raad als de burger zullen willen weten hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan en hoe de gemeente kan zorgen dat een dergelijke situatie zich in de toekomst niet herhaald”, aldus fractievoorzitter Pascal Jacobs.

D66 is van plan in de Raad van 30 januari te komen met een motie om de voorbereidingen te treffen voor een onderzoek  naar het grondbankdossier ex artikel 155a van de Gemeentewet: een raadsenquête. Indien deze motie wordt aangenomen kan een werkgroep van raadsleden zich de komende maanden buigen over een omschrijving van het onderzoek, een toelichting en een verordening met nadere regels voor het onderzoek.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen