woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMet GroenLinks op zoek naar overbodig licht

Met GroenLinks op zoek naar overbodig licht

-

Wandel ook mee tijdens de ‘Nacht van de nacht’

Met GroenLinks op zoek naar overbodig licht26 Oktober is het weer de Nacht van de Nacht. Een landelijk evenement dat bedoeld is om mensen te wijzen op het belang van donkerte. Goed voor de natuur en voor een goede nachtrust, maar iets dat helaas wel steeds zeldzamer wordt.

GroenLinks Kampen nodigt iedereen  op 26 oktober uit voor een wandeling door het Groene Hart en het centrum. Er wordt stil gestaan  bij onnodige verlichting, besproken wordt wat we daar zelf aan kunnen doen en hoe we de gemeente op kunnen roepen om te uitbundige verlichting te doven. Ter afsluiting wordt geluisterd naar verhalen en gedichten over ‘licht en donker’ van onze Kamper stadsdichter Bas Nijhof. Op zoek naar donkerte en overbodig licht.

Petitie
Aan de ‘Nacht van de nacht’ doen steeds meer organisaties en gemeenten mee. Tijdens de Nacht van de nacht gaat op veel plaatsen het licht uit en worden allerlei activiteiten georganiseerd. Op de website www.nachtvandenacht.nl zijn die activiteiten te vinden en kan een petitie worden getekend om reclameverlichting tussen 23 en 6 uur ’s nachts uit te doen.

Wandeling
De wandeling van GroenLinks begint om 20.00 uur bij het stadhuis aan het Burgemeester Berghuisplein. De wandeling gaat door het Groene Hart naar het centrum.
Niels Jeurink: “Onderweg bekijken we plaatsen die onnodig verlicht worden. Dat kan straatverlichting en reclameverlichting zijn, of lampen op sportvelden of bij bedrijven. Nederland hoort bij de meest verlichte landen ter wereld. We verspillen dus veel kostbare energie en storen de duisternis, terwijl mensen, dieren en planten die wel nodig hebben.”
Ter afsluiting zal de Kamper stadsdichter Bas Nijhof verhalen en gedichten rond ‘licht en donker’ voordragen. De wandeling eindigt rond 22 uur.

De ideeën die GroenLinks tijdens de wandeling opdoet gaan mee in het verkiezingsprogramma voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen