Go-Ahead boekt belangrijke overwinning op ASV Dronten

138

Afgelopen zaterdag boekten de rood-gelen een zeer belangrijke 2-1 overwinning op ASV Dronten. Na één minuut spelen stond er al 0-1 op het scorebord door een kopbal van aanvoerder Rik Breemhaar. Dezelfde Breemhaar moest na een kleine 20 minuten spelen met rood van het veld, toen hij de doorgebroken Roy Visscher vastpakte. De strafschop werd door Visscher gemist, maar twee minuten later maakte hij zijn fout goed door de 1-1 binnen te schieten. ASVD was met 10 man zeker niets minder dan GAK. Vlak na rust maakte Luuc Knul de bevrijdende 2-1. In een zeer hectische slotfase vielen er veel kaarten en moest Visscher met 2x geel, dus rood, van het veld. De Drontenaren probeerden vervolgens met man en macht om de gelijkmaker te forceren. Go-Ahead hield echter stand en daardoor bleven de 3 hele belangrijke punten in Kampen.

VOORBESCHOUWING GO-AHEAD KAMPEN – DZC’68
Komend weekend komt DZC’68 uit Doetinchem naar Sportpark Middenwetering toe. De ploeg van hoofdtrainer Pascal Hertogh is terug te vinden op de 11e plaats met 13 punten uit 13 wedstrijden. Goede resultaten worden afgewisseld met mindere prestaties. De laatste competitiewedstrijd werd er met 1-2 verloren van Nunspeet en een week daarvoor won men met 1-3 bij DOS’37. Van diezelfde ploeg werd er afgelopen donderdag met 2-1 gewonnen voor de beker. Thomas Kleinlugtebeld, die ook 2 seizoenen uitkwam voor hoofdklasser AZSV uit Aalten, is clubtopscorer met 6 doelpunten.

Go-Ahead Kampen lijkt prima uit de winterstop te zijn gekomen, want uit de laatste 3 wedstrijden werden er 7 punten behaald. Hierdoor hebben de rood-gelen weer wat lucht gekregen. Opnieuw een overwinning zou betekenen dat de Kampenaren afstand nemen van de onderste plaatsen en het gat met DZC’68 wordt vergroot tot 6 punten. De mannen uit Doetinchem gaan voor handhaving en ook voor hen is dit een zeer belangrijke pot.
Zoals gebruikelijk wordt er om 15.00 uur op Sportpark Middenwetering in Kampen afgetrapt en vanuit Zwolle is door de KNVB arbiter de Boer uit Harderwijk aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te gaan leiden.

Hieronder ziet u de historie in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en DZC’68: