Go Ahead Kampen laat punten liggen in wedstrijd tegen Nunspeet

140

Door Robert Hamer

Op een zonnig Sportpark Middenwetering werd er om 15.00 uur afgetrapt tussen Go-Ahead Kampen en Nunspeet. De rood-gelen hadden tot op heden nog geen enkel punt behaald. Nunspeet deed het daarentegen een stuk beter, want men wist al twee maal de volle buit binnen te slepen. Voor hoofdtrainer Rahantoknam, zijn staf en de spelers was er vanmiddag dan ook maar één doelstelling: de 3 punten in Kampen houden. Hoe en op welke manier was even minder relevant.

Beide ploegen begonnen prima aan de wedstrijd. In de 6e minuut werd eerst GAK gevaarlijk. Een stift van Roy Visscher ging maar net naast. Na 12 minuten spelen liet ook Nunspeet zich gelden. De ervaren spits Christian van de Kamp schoot van dichtbij over. Kort daarna belandde een voorzet van Emiel Goud uit het niets op de lat, waarna de rebound werd naast geschoten. In de 20e minuut waren de rood-gelen heel dicht bij de openingstreffer. Nick Hendriks zette met een mooie lange bal Leroy Knol alleen voor doelman Henrico Abma, maar de keeper uit Genemuiden wist stijlvol te pareren. Het spel golfde op en neer en beide ploegen deden niets voor elkaar onder. Na 25 minuten spelen een fantastische aanval van Nunspeet. Lars ten Dolle was het eindstation, maar de inzet van de middenvelder belandde vol tegen de lat. 5 minuten later een gigantische kans voor GAK. Een voorzet kwam via een verdediger zo ineens voor de voeten van Visscher, maar oog in oog met Abma wist hij van dichtbij niet te scoren. Vlak voor de rust nog één kans voor de thuisploeg. Een prima voorzet van Hendriks, waarna Visscher net niet goed uit kwam om binnen te schieten. Ruststand 0-0 en dat was toch eigenlijk wel een klein wonder, want beide ploegen hadden voldoende mogelijkheden gehad.

In de rust één wissel aan Go-Ahead Kampen zijde: Daan van Enk kwam in het veld voor Nick Hendriks. Nunspeet begon beter aan 2e helft en men had een overwicht. In de 59e minuut kwam Wilbert Wessels in het veld voor Nico Veldman. Vlak na de wissel wist Nunspeet toe te slaan. De ingevallen Marnix Tissingh draaide knap weg en schoot de bal daarna onberispelijk binnen, 0-1. GAK had het in deze fase moeilijk en na 63 minuten spelen was aanvoerder Ronald Hoek dichtbij de 0-2, maar zijn inzet ging rakelings langs de voor GAK goede kant van de paal. In de 70e minuut lieten de rood-gelen eindelijk weer eens wat zien. Een prima actie van Arjan Wiegers, maar zijn schot ging naast.

Kort daarna had Job Hoogedoorn namens Nunspeet de 0-2 op z’n schoenen, maar ook hij faalde in de afwerking. Na 71 minuten kwam Luuc Knul in het veld voor Patrick Pluim. GAK ging in de eindfase alles of niets spelen. Het had één minuut later al bijna effect, maar een schot van Knul werd van de lijn gehaald. Inmiddels was de ervaren spits Henk Baum ook ingevallen. Hij kreeg direct een kans, maar Tim Noordman redde prima. Met veel druk vooruit probeerde Go-Ahead Kampen om de gelijkmaker te forceren. En de Kampenaren waren wederom heel dichtbij toen Knul een voorzet op maat van Visscher van dichtbij niet hard genoeg inkopte. De bal werd voor de lijn gepareerd door Abma. Doordat GAK vol op de aanval speelde gaf het achterin heel veel ruimte weg. Dani Schmitz, Hoogedoorn en Van de Kamp kregen kansen, maar waren allen niet scherp genoeg in de afwerking en zo bleef het ontzettend spannend. In de 92e minuut nog een hele grote kans op de 1-1. Arjan Wiegers ging op snelheid langs zijn tegenstander, waarna de bal via de kluts uiteindelijk met veel moeite van de lijn werd gehaald. Het zat GAK niet mee en het leek wel of de bal er gewoon niet in wou. Een minuut later besliste Nunspeet de wedstrijd. Goaltjesdief Baum schoot van dichtbij de 0-2 binnen en kort daarna floot arbiter Assink uit Hengelo voor het eindsignaal. Eindstand 0-2.