zaterdag, juli 27, 2024

HomeNieuwsGo-Ahead Kampen rekent af met WHC uit Wezep

Go-Ahead Kampen rekent af met WHC uit Wezep

-

Go-Ahead Kampen heeft vanmiddag in een spektakelstuk van het zuiverste soort afgerekend met WHC uit Wezep. Madih Doufikar scoorde 3x en door deze overwinning gaan de rood gelen over WHC heen op de ranglijst !!

Zonder aanvoerder Jurrian Zandbergen (liep in de warming up een blessure op) ging Kowet de 1e helft voortvarend van start. Al na 2 minuten kon het 1-0 zijn toen de goed spelende Nick Bakker alleen op doelman Frans Koornberg kon afgaan maar de ervaren doelman was Nick in een 1 tegen 1 duel de baas. In de 16e min kreeg WHC haar 1e mogelijkheid maar een kopbal werd goed gepakt door Jasper Fix. 1 minuut later lag de bal wel in het netje maar het doelpunt van Nick Bakker werd afgekeurd door scheidsrechter Ebink uit Oud-Beijerland. Kowet was heer en meester en had de controle over de wedstrijd. Het was dan ook wachten op de 1-0. Andre Timmerman kwam goed door, gaf de bal af op Yoshua van Marle maar zijn schot werd goed gepakt. In de 27e min kwam Nick weer goed door maar wederom was het Koornberg die zijn ploeg behoedde voor een achterstand. Kort daarna een schot van Madih maar zijn poging kwam in het zijnet terecht. Geheel onverwachts viel het doelpunt aan de andere kant. Pernelly Biya had een goede individuele actie in huis en zijn voorzet kwam bij kampenaar Jonathan van Marle die simpel kon binnen tikken, 0-1. Het spelbeeld bleef ook na deze treffer hetzelfde. Kowet bleef vol op de aanval spelen en werd in de 41e min beloond . Het was Madih Doufikar die scoorde. Zijn schot ging in 1e instantie tegen de paal maar de bal sprong terug op zijn hoofd en er volgde een geweldige ontlading bij iedereen die Go-Ahead een warm hart toedraagt. Rust 1-1.

Het was de vraag of Kowet de uitstekende  1e helft een vervolg kon geven in de 2e helft. Dit lukte want er was maar 1 ploeg die voetbalde. Toch was een uitval van WHC net zoals in de 1e helft meteen weer raak. En ook dit keer scoorde een kampenaar. Ibrahim Tuncer zette zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Lang kon WHC hier niet genieten want vanaf de aftrap was het meteen alweer 2-2. Hicham Ziyech gaf een uitstekende assist op Madih en die verschalkte Koornberg laag over de grond. Madih kreeg in de 59e min de uitgelezen mogelijkheid om Kowet op voorsprong te zetten maar oog in oog met Koornberg miste hij. 1 minuut later was het wel raak. Smaakmaker Madih Doufikar krulde de bal schitterend in de verre hoek en scoorde zijn 3e van de middag. Het was duidelijk te zien waarom WHC de meest gepasseerd verdediging van de hoofdklasse C heeft. Bijna elke steekpass was een kans/doelpunt. De ploeg van trainer Theo ten Caat probeerde hierna nog om wat te forceren maar men kwam simpelweg kwaliteit te kort om het Kowet lastig te maken. 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Jeroen van den Bosch. Alias Messi slalomde hij langs 3 WHC’ers en plaatste de bal in de linkerhoek. De beladen streeksderby eindigde zodoende in een zeer belangrijke 4-2 overwinning voor de rood gelen !!

Go-Ahead Kampen 4-2 WHC !!

32e min 0-1 Jonathan van Marle
41e min 1-1 Madih Doufikar
54e min 1-2 Ibrahim Tuncer
55e min 2-2 Madih Doufikar
60e min 3-2 Madih Doufikar
78e min 4-2 Jeroen van den Bosch