Jasper Fix
Djeston Roosblad / Edwin Starke / Jeroen van den Bosch / Mark Koomen
André Timmerman / Yoshua van Marle / Sander Morren
Madih Doufikar / Jurrian Zandbergen / Hussein Raza

Vandaag stond Hussein Raza sinds lange tijd weer eens in de basis en hij liet voor het eerst dit seizoen bij vlagen weer zijn vorm van het afgelopen seizoen zien. Hopelijk kan hij deze lijn doorzetten. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig in de beginfase van de wedstrijd maar de 1e mogelijkheid voor Staphorst was meteen raak. Djeston Roosblad was niet attent en de uitstekend spelende Mark Schra was hem tevens te slim af. Er volgde een voorzet vanaf de linkerkant en de bal werd binnen getikt door Ferdi ter Avest, 1-0. Kowet was niet van slag en in de 15e min schoot Hussein een halve meter over het doel van doelman Alfred Knoll. 3 minuten hierna een goede aanval van de rood gelen. Madih Doufikar speelde af op Hussein en die ging op snelheid langs zijn man en gaf een uitstekende voorzet op Madih maar hij schoot helaas in het zijnet. Na een klein half uur spelen een grote kans voor Staphorst. Jasper Fix werd omspeeld door Ferdi ter Avest maar Mark Koomen schatte de situatie goed in en wist de bal voor de doellijn weg te schieten. De wedstrijd ging gelijk op maar toen scheidsrechter Dubbeld uit Barendrecht 10 minuten voor rust een penalty gaf aan Staphorst leek de wedstrijd gespeeld. Verbazing alom bij iedereen die Go-Ahead een warm hart toedraagt. Mark Koomen  en Mark Schra kwamen met elkaar in contact,  de bal rolde al richting de zijlijn maar de arbiter van dienst vond het nodig een strafschop toe te kennen aan de ploeg van trainer Jan van Raalte. Het leek een vervroegd sinterklaas cadeautje van dhr. Dubbeld aan Staphorst. Jasper Fix zat nog wel in de goede hoek maar de bal had te veel snelheid en zo scoorde de van ACV overgekomen Philip Ties. Rust 2-0.
Staphorst-GA (14) Staphorst begon goed aan de 2e helft en men kreeg een aantal corners achter elkaar. Eigenlijk uit het scoorde Kowet in de 58e min de 2-1. Jurrian Zandbergen schoot de bal over doelman Knoll heen en Madih Doufikar tikte simpel binnen. De spanning was weer volledig terug. Kowet probeerde op allerlei manieren om de wedstrijd te doen kantelen en Madih was dichtbij de 2-2 maar zijn schot werd met een uiterste krachtsinspanning aangeraakt door Herwin Talen. Na 68 min was alle hoop ineens weer vervlogen. Een slap schot werd los gelaten door Jasper Fix en Derrick Timmerman profiteerde van deze persoonlijke fout, 3-1. Kort hierna viel ook de 4-1. Het was topscoorder Martijn Brakke die zijn 5e van het seizoen aantekende en de wedstrijd was hierdoor gespeeld. Wel opmerkelijk dat 7 seconden na de aftrap er alweer 4-2 op het scorebord stond. Hicham Ziyech draaide weg bij zijn tegenstander, gaf een steekpass op de ingevallen Nick Bakker en die schoot de bal onder Knoll door, 4-2. Een paar minuten later kreeg dezelfde Nick een uitgelezen mogelijkheid om de 4-3 te scoren maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was het wel ineens weer raak. Een schitterende aanval werd afgemaakt door aanvoerder Rob Mijnheer, 5-2. Op het eind moest Hicham Ziyech nog met rood (2x geel) vervroegd de kleedkamers opzoeken. Hicham verlengde de bal goed naar Jurrian maar volgens dhr Dubbeld ging Hicham met gestrekt been naar de bal toe en gaf hem zijn 2e gele kaart. Eindstand een geflatteerde maar verdiende 5-2 overwinning voor Staphorst.
Overige uitslagen Hoofdklasse C:

* AZSV 1-2 Berkum – (56’ Patrick Wamelink 1-0, 61’ Karim Chenganchi 1-1, 95’ Chris van der Meulen 1-2)
* DETO Twenterand 0-0 Drachtster Boys
* Flevo Boys 0-4 VVOG – (3’ Samir Merrakki 0-1, 7’ Samir Merrakki 0-2, 19’ Samir Merrakki 0-3, 71’ Menno van Elsas 0-4)
* WHC 2-3 ACV – (34’ Bunyamin Özkok 1-0, 44’ Jonathan van Marle 2-0, 63’ Eduard de Jonge Rosa 2-1, 75’ Danny Menting 2-2, 85’ Robin Mulder 2-3)
* CSV Apeldoorn 1-0 SVZW – (67’ Maarten Boeve 1-0)
* Harkemase Boys SC Genemuiden – Werd afgelast !

Volgende week zaterdag nieuwe ronden nieuwe kansen en dan spelen we wederom een streeksderby. WHC uit Wezep komt dan op bezoek in Kampen. WHC heeft momenteel 2 punten meer dan de rood gelen. Ik verwacht een zeer beladen duel op sportpark ‘Midden-Wetering’, aanvang 15.00 uur !!