(Ingezonden sport)

Tussen begin- en eindsignaal…

trad Go-Ahead op sportpark Middenwetering aan tegen DZC’68 uit Doetinchem, een ploeg die één punt onder de rood-gelen staat. Na de wedstrijd is de situatie niet veranderd, want het eindresultaat was een 1-1 gelijkspel. Ietwat teleurstellend voor Go-Ahead en voor de rust had de Kamper ploeg afstand moeten nemen, gezien het voortdurende overwicht. Meteen moet hierbij gezegd worden dat de gasten een goede verdediging hadden, waarbij doelman Mike Thus een aantal prima reddingen verrichtte. DZC moest het veelal van de counter hebben.

Al na elf minuten was de eindstand bereikt. Met hetzelfde elftal als vorige zaterdag werd begonnen. Nick Hendriks zat op de reservebank. Scheidsrechter was de heer S. Oosterkamp uit Dalfsen, die tweemaal geel uitdeelde. Bij DZC was aanvoerder Jelle van Rinsum de klos en bij de rood-gelen werd Arjan Wiegers genoteerd. Voor de tweede keer in deze nog jonge competitie weer eigen assistent-scheidsrechters.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Piet Kroeze, de spelers droegen rouwbanden. Even na drie uur trapten de gasten af. Uit een eerste vrije trap van Samir Merraki redde de doelman. Er volgde een gevaarlijke aanval van DZC, maar Laurens van Keulen greep bijtijds in. Na zes minuten kwam Go-Ahead al op achterstand. Balverlies van Michael Lanting en daarna kon Dylan Hendriksen doorlopen en de bal in de verre hoek schieten: 0-1. Al snel kreeg Go-Ahead een kans op de gelijkmaker. Uit een voorzet van Samir Merraki, die na een moeizame start in de competitie er beter in komt, kwam de bal in een kluts en vervolgens kon Niek van Enk de bal inkoppen, maar eveneens koppend redde Jelle van Rinsum op de doellijn. Na 11 minuten was het wel raak, toen uit een voorzet van rechts van Adi Draganovic de bal weer in een kluts kwam en daarna Sven Hellendoorn met een goed schot doel trof: 1-1. Dat beloofde wat. Uit een vrije trap van Arjan Wiegers stompte de keeper de bal weg. Even later bereikte Samir Merraki de vrijlopende Michael Lanting en bij diens kopbal ging de bal net naast het doel. Na een prima ingreep van Timothy Fechter. Hierna een overwicht voor de thuisclub. Bij een knap schot van Samir Merraki redde de doelman uitstekend. Ook trof hij met een mooi schot het zijnet. Ook tegen de rust Go-Ahead in de meerderheid, maar men zag geen kans een opening te vinden in de Doetinchemse defensie. Rust aldus 1-1.

Bij het begin van de tweede helft was Sven Hellendoorn gewisseld voor Gianlucca van der Vegt. Na 49 minuten een lange solo van Thomas Kleinlugtebeld en bij zijn schot ging de bal voorlangs het Kamper doel. Na 56 minuten een hoekschop genomen door Samir Merraki en de bal werd met grote moeite uitverdedigd. Ook schoot hij de bal twee keer over de lat. De wedstrijd was na de goede eerste helft nu minder aantrekkelijk. De maker van het Gelderse doelpunt schoot de bal eveneens over de lat. Na 65 minuten maakte Tim Sleifer plaats voor Nick Hendriks. Er volgde en prachtige DZC aanval, maar uiteindelijk redde doelman Niek Bongers. Tien minuten voor tijd werd er hands gemaakt door de gasten na een vrije trap van Nick Hendriks. De arbiter zag er geen strafschop in. Wel kwam er nog een viertal corners voor de Kamper ploeg, maar gescoord werd er niet. Kort voor tijd kwam Rob ter Horst er nog in voor Niek van Enk. Het bleef 1-1. Als man van de wedstrijd werd Laurens van Keulen uitgeroepen.