Groen en sociaal wonen in Kampen

De vereniging Groene Buren Kampen wil in de gemeente Kampen een duurzame, groene en sociale woonbuurt realiseren. De gemeente geeft ons daarom de gelegenheid in de nieuwe wijk De Terpen, aan de rand van Onderdijks, een buurt van 25-30 woningen te ontwikkelen.

Het Groene Burenerf, zoals wij deze buurt noemen, wordt zoveel mogelijk ingepast in de bestaande natuurlijke omgeving, met respect voor de landschappelijke waarde van het gebied. We vormen op basis van de kernwoorden ‘duurzaam’ en ‘sociaal’ een gemeenschap die verbonden is door een milieuvriendelijke levensstijl en het gezamenlijk ontwikkelen en onderhouden van een eigen woonwijk.

We willen een erf zijn voor iedereen, jong en oud, daarom zijn de woningen en appartementen zowel qua prijs, grootte en vorm divers. Er zijn koop en sociale huurwoningen. Het project laat zien dat duurzaamheid, betaalbaarheid en sociaal samenleven goed kunnen samengaan. De bewoners van de wijk verbinden zich aan de uitgangspunten van de vereniging.

Naast het Groene Burenerf is ook ruimte voor moestuinen die de vereniging gaat beheren, waar ook andere bewoners uit Onderdijks gebruik van kunnen maken
Regelmatig hebben we informatiebijeenkomsten, de eerst volgende is op zaterdag 11 januari om 11.00 uur in OBS Villa Nova Bouwkamp 4 te Kampen.
Zie ook onze website www.groeneburenkampen.nl. Daar zijn nog meer afbeeldingen te zien en kun je meer lezen over de visie van de Groene Buren.

Word je helemaal enthousiast door wat je ziet en leest, dan kun je ook een mail sturen naar info@groeneburenkampen.nl voor persoonlijke informatie. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in een moestuintje bij onze locatie zijn van harte welkom zich te melden.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*