woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGroen Links: 'Geld voor ombouw parkeerautomaten te vroeg en onnodig'

Groen Links: ‘Geld voor ombouw parkeerautomaten te vroeg en onnodig’

-

 

De gemeenteraad wil in Kampen een binnenstad die meer autoluw is. De door het college voorgestelde wijzigingen in het parkeerbeleid zullen echter juist zorgen voor een minder autoluwe binnenstad en meer zoekverkeer. Raadslid Wim Rill van GroenLinks: “We gaan zo een paar stappen achteruit in plaats van rechtdoor naar het door onszelf gestelde doel.”

gl

Rill: “Het college vraagt ons nu een krediet beschikbaar te stellen van 226.000 euro voor het ombouwen van 41 automaten en daaruit voortvloeiende kosten. Daarnaast wil het college het structurele tekort van 28.000 euro dekken uit onvoorzien. Komt bij dat er nu ergens anders nog 20.000 euro bezuinigd moet worden, omdat dit niet uit de parkeergelden kan worden gehaald. 20.000 euro structureel is niet niks. 20.000 euro is meer dan het financiële gat van Kerst in oud Kampen. Wordt die 20.000 euro nu bij de sport of cultuur weggehaald?

Wat GroenLinks betreft komt het nu beschikbaar stellen van financiële middelen veel te vroeg. De kans is bovendien groot dat het weggegooid geld is aangezien de financiële analyse van het parkeerbeleid nog niet bij de gemeenteraad bekend is en hier mogelijk andere conclusies uit getrokken worden. Er zijn volgens GroenLinks alternatieve wijzigingen in het parkeerbeleid mogelijk die de binnenstad van Kampen meer autoluw maken en zoekverkeer terugdringen en die er tegelijk voor zorgen dat er geen of minder parkeerautomaten nodig zullen zijn.

Rill: “Zoals we tijdens de commissievergadering van 9 september j.l. al voorstelden zouden wij graag zien dat alle straten tussen de Vloeddijk en IJsselkade alleen bestemd worden voor parkeren van vergunninghouders. Dat is wat ons betreft een stap vooruit richting een autoluwe binnenstad. Het past binnen de door de raad gestelde kaders en in dat geval heb je minder parkeerautomaten en dus minder geld nodig. Een voorstel waar toch in ieder geval over gesproken zou moeten worden. Het geld dat we uitgeven door akkoord te gaan met dit raadsvoorstel zouden we tenslotte ook goed aan andere zaken kunnen besteden. Waar de burger op dit moment meer bij gebaat is.

Wij stellen dan ook voor eerst de financiële analyse van het parkeerbeleid af te wachten en daarna binnen de door de raad gestelde kaders in 2014 te beslissen over de volgende stappen op weg naar een autoluwe binnenstad en de eventuele ombouw van parkeerautomaten. Om dit te realiseren hebben we voor de raadsvergadering een amendement op het raadsvoorstel voorbereid.”

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen