Groene Lintje voor groene schoolpleinen Rehobothschool en basisschool De Wegwijzer

Afgelopen woensdag, Wereldmilieudag, is het Groene Lintje uitgereikt aan de initiatiefnemers van de groene schoolpleinen voor de Rehobothschool en basisschool De Wegwijzer. Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder inzet op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

De uitreiking van het Groene Lintje is een jaarlijkse traditie van GroenLinks Kampen. Nieuw deze keer was dat er gestemd kon worden op drie genomineerden. De groene schoolpleinen ontvingen 313 stemmen en wonnen daarmee het groene lintje.

Gestemd
Op de website van GroenLinks kon een week lang gestemd worden op drie genomineerden: zwerfvuil-verzamelaar John Knul uit Brunnepe, Nico-Paul ten Hove en Herjonna Toepoel die allebei initiatiefnemer zijn van een groen schoolplein en de Groene Buren.

Tot aan de laatste dag was het spannend. John Knul en de groene schoolpleinen bleken aan elkaar gewaagd. De groene schoolpleinen wonnen uiteindelijk met een kleine voorsprong van 28 stemmen het Groene Lintje.

Een oorkonde voor de winnaars. Van links naar rechs: Martine de Lange en Herjonna Toepoel (groen schoolplein basisschool de Wegwijzer), Renée Bouwman (GroenLinks) en Miranda van Oene (namens groen schoolplein de Rehobothschool).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*